Makaronid kana-koorekastmes

"Koorene kanapasta"on ilmselt üks armastatuimaid pastaroogi - ja kodus on seda imelihtne teha!

Kogus
viiele kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g makarone (penne, fusilli)

500 g kanafileed või kintsuliha

2 sl õli

2 küüslauguküünt

soola ja musta pipart

4 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

100 g riivitud Parmesani või muud kõvemat juustu

peotäis hakitud värsket basiilikut või peterselli

Valmistamine

Lõika kana rinnafilee või kintsuliha väikesteks tükkideks või peenikesteks ribadeks. Haki küüslauk. Riivi vajadusel juust. Haki basiilik või rebi basiilikulehed väiksemateks tükkideks. 

Kuumuta suures potis vesi keemiseni, et saaks sinna hiljem makaronid lisada.

Kuumuta suurel paksupõhjalisel praepannil õli keskmisel kuumusel. Lisa jaokaupa kanatükid (kõike korraga lisades jahtub pann liialt maha) ning prae segades, kuni kanatükid on kenasti jumekad.

Maitsesta soola-pipraga, siis lisa pannile küüslauk ja prae veel minut aega.

Nüüd kalla pannile rõõsk koor, sega läbi, alanda kuumust ja jäta kaste podisema. (Kui kasutad kuivatatud basiilikut, siis lisa see ka nüüd).

Keeda makaronid samal ajal al dente. Kui makaronid on valmis, siis kurna ja lisa kohe kana-koorekastme hulka, lisa ka juust ja basiilik. Sega õrnalt läbi, lase veel mõned minutid haududa ja serveeri. 

Serveerimisel puista peale veel värsket peterselli ja riivitud juustu, soovi korral jahvata veskist veidi musta pipart ka juurde.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Vandiste
postitatud 24.08.2008 18:55

Imemõnus! Olen väga rahul.

Spidur
postitatud 28.06.2009 15:18

tõesti üks lihtne ja maitsev asi, kus nässuminemisvõimalust praktiliselt polegi.

Aari
postitatud 02.07.2010 20:41

Maitses imehea.

Pille
postitatud 12.04.2017 11:01

Tegin jälle laste soovil. Karulauguhooaja alguse puhul lisasin koos küüslaugu ja basiilikuga ka mõned hakitud karulaugulehed ☺

Pille Riin
postitatud 04.07.2017 22:38

Teen seda erinevates versioonides (retsepti õieti polegi) ja alati lakutakse pann ka puhtaks. Okei, ei lakuta, aga kraabitakse nii puhtaks kui võimalik :)

Heli Jürimäe
postitatud 05.07.2017 10:07

Super küüslaugu ja peterselliga!

Silja
postitatud 19.12.2017 09:37

Mina panen kastmesse alati ka natuke valget veini. Umbes 50 ml, enne koore lisamist,lasen keeda kuni peaaegu aurustunud ja siis lisan koore. Annab mõnus maitsenüansi. Üks väheseid toite, mida mu mõlemad lapsed on alati nõus sööma.

Hexy
postitatud 25.04.2018 20:54

Maitsev kaste, sõid ka pirtsakamad.

Koolilaps
postitatud 30.01.2019 14:47

Ülihea toit oli ja väga lihtne!

Kristjan10a
postitatud 05.08.2019 14:36

Maitse üli hea ja õnnestub alati. Iga kord olen veidi teisiti teinud, kuid alati saab hea.

tumbajumba
postitatud 13.05.2020 12:59

Makaroni kogus muudaks retsepti ideaalseks. Tänud!

Mirjam
postitatud 19.05.2020 16:56

Väga maitsva toidu retsept! Mina panen natuke lisaks veel külmutatud köögivilja. Teeb toidu tervislikumaks ja maitseb samuti hästi.

Sonera
postitatud 05.06.2020 16:58

Väga maitsev ja lihtne. Retsepti ei muutnud.

Kiisu123
postitatud 10.12.2021 09:44

njämmm

Kiisu123
postitatud 10.12.2021 09:43

Väga maitsev tegin põrsaspeppa makaroonidega kiidan retsepti autorit maari põlvast

Lauake
postitatud 05.05.2022 13:06

Väga hea ja lihtne retsept aga annab tunde nagu midagi oleks puudu. Võik näiteks lisada tomateid või midagi mahlast/happut :)

K
postitatud 02.11.2022 20:52

Väga imeline

Elukas
postitatud 15.03.2023 11:29

L2hee????

Koolilaps
postitatud 27.11.2023 17:17

Väga hea on teen juba 5 korda!

Auto
postitatud 22.01.2024 20:47

Tõesti oli hea mulle väga meeldis

Maire A.
postitatud 26.01.2024 09:09

Väga maitsev.

Andero
postitatud 16.03.2024 16:15

Koolitunnis tegin seda oma tiimiga. Mmmmmmm... imemõnus! Kuressaare Hariduse Kool 5.b