Poulet Yassa ehk Senegali kanaroog

Yassa on Senegelist pärit vürtsikas roog rohke sibula ning kana või kalaga. Nüüdseks on roog populaarne ka mujal Lääne-Aafrikas. Kana Yassa sidruni või sinepiga on eriti populaarne Senegali lõunaosas Casamance piirkonnas.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 kanafileed ja/ või kanakoiba

1.5 dl maapähkliõli vm õli

6 sibulat

2 laimi või 1 sidruni mahl

1 sl veiniäädikat

4 küüslauguküünt

1 värske tšillikaun

soola ja musta pipart

Valmistamine

Sega 1 dl õli, hakitud sibul, purustatud küüslauk, hakitud tšilli ja ülejäänud ained kanatükkidega. Lase külmkapis 12 tundi maitsestuda. Keera kanatükke marinaadis paar korda.

Tõsta kanatükid marinaadist välja ja grilli ahjus kuldpruuniks.

Nõruta marinaad (aga ära vedelikku ära viska!)

Hauta marinaadis olnud sibulad jm pannil õlis pehmeks. Lisa marinaadivedelik ja hauta veel 15 minutit.

Lisa kanatükid ja hauta veel 15 minutit.

Serveeri keedetud riisiga.

Loe veel:

Marttajärjestö retsept. 

LISA KOMMENTAAR