Spinatisupp

Lihtne roheline püreesupp.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

300 g värsket spinatit

2 sl võid

1 sibul

1 suur (Rosamunda) kartul

8 dl piima

2 dl crème fraîche'i või paksu hapukoort

soola ja valget pipart

vürtspipart

Valmistamine

Keeda spinatit soolaga maitsestatud vees 2-3 minutit. Kurna ja pane värvi ja maitse säilitamiseks külma vette jahtuma. Nõruta ja haki peeneks.

Hauta sibul ja spinatilehed võis klaasjaks. Lisa piim ja hakitud kartul ning keeda paar minutit, kuni kartul on küps.

Püreesta supp, lisa crème fraiche. Maitsesta soola, pipra ja vürstiga.

Serveeri keedetud muna või küüslauguga maitsestatud toorjuustuga.

Soomlaste Ruokala.tv retsept, pildi tegi Nami-Nami kaasautor Liina Vahter.

LISA KOMMENTAAR

Terje Telk @ FB
postitatud 25.03.2014 13:21

Minu üks viimase aja leide on spinatisupp, lastele söödan seda Shreki supi nime all. No üldse kõik roheline läheb paremini neile, kui seda Shreki omaks nimetada :)

mannukas
postitatud 03.04.2020 16:19

:) Lahe idee ju panna supile nimeks Shreki supp

siksu
postitatud 06.02.2018 21:38

See on üks hää supp tõesti - isegi mees, kes suht pipar toitude suhtes, ainult matsutas ja tõstis aga muudkui juurde ... :)