Õlimarinaadis mustjuur

Kogus
kuueteistkümnele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 kg mustjuurt

sidrunit (mahla)

100 g punast sibulat

4 dl rapsi õli

0.75 dl valget veiniäädikat

soola

valget pipart

hakitud murulauku

Valmistamine

Koori mustjuured jooksva külma vee all ning lõika 10 cm juppideks. Pane sidrunimahlaga maitsestatud vette - nii väldid kooritud mustjuure tumenemist.
Keeda mustjuured soolaga maitsestatud vees pehmeks ning lase seejärel keeduvees jahtuda.
Koori sibulad ja haki peenelt. Haki murulauk. Sega õli, sibul, murulauk, äädikas ja maitseained omavahel ning sega nõrutatud mustjuurtega.
Lase mustjuurtel õlimarinaadis maitsestuda.

Serveeri põld-võõrkapsa- ehk rukolasufleega.

Soome retsept (Marinoitua keitettyä mustajuurta)
LISA KOMMENTAAR