2 pikka mustjuurt
vett
50 g sulatatud võid
riivitud Parmesani või Västerbottensost juustu
Kuumuta ahi 200 °C.
Pese mustjuured hoolega puhtaks, siis koori köögiviljakoorijaga. Pane kohe sidrunimahlaga maitsestatud vette, et mustjuur ei tumeneks.
Lõika mustjuured neljaks, nii et kokku saad 8 mustjuurejuppi. Tõsta need soolaga maitsestatud vette ning keeda u 10 minutit või kuni mustjuured on pehmed (kontrolli küpsust terava noaga). Nõruta ja lase veidi jahtuda.
Aseta sulanud filotainalehed enda ette, lühem külg enda poole. Lõika pikuti neljaks ribaks ning tõsta ribad üksteise peale. Pintselda iga lehte kergelt sulavõiga ja puista peale peenelt riivitud juustu. Aseta keedetud ja nõrutatud mustjuureviil filolehe lühemasse otsa ja keera tihedasti rulli, soovi korral näpista otsad kokku.
Tõsta ahjuplaadile, “õmblus” allpool.
Pintselda ka pealt sulavõiga. Korda, kuni filotainaribad ja mustjuur on otsas. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 12-13 minutit, kuni filosigarid on kaunilt kuldsed.
Soovi korral puista peale veel veidi juustu ning serveeri kohe.
Briti koka Jeremy Lee idee, mugandatud kujul. Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Oi, need olid niiiii mõnusad! Väga elegantne viis selle hõrgu delikatess-köögivilja serveerimiseks!
Mustjuure-filosigarid rohke parmesaniga
Väga mõnusad suupisted klaasikese veini kõrvale, suupistelauale või piknikukorvi. Proovi siin näiteks rootslaste armastatud Västerbottensost juustu!