Hiinapärased munanuudlid.
250 g munanuudleid
vett
soola
1 väike sibul
1 küüslauguküüs
2 tl sambal-oelek kastet või muud tšillipastat
1 sl õli
2 porgandit
200 g värskeid aedube
400 g purk kookospiima
1 dl kanapuljongit
300 g suuri kooritud krevette
soovi korral sojakastet või Teriyaki kastet
kaunistuseks värsket koriandrit või hakitud porrut
Kuumuta potis soolaga maitsestatud vesi keemiseni. Lisa nuudlid ja tõsta pott tulelt. Hauta 5 minutit, aeg-ajalt segades. Kurna nuudlid sõelal.
Koori ja haki sibul. Lõika porgandid õhukesteks viiludeks. Lõika oad väiksemateks tükkideks.
Kuumuta vokis õli. Lisa sibul, sambal oelek ja küüslauk ning kuumuta mõni hetk. Lisa aedviljad ja kuumuta pidevalt segades veidi.
Lisa kookospiim ja puljong, kuumuta keemiseni ning hauta tasasel tulel 10 minutit. Soovi korral maitsesta vähese soja või teriyaki kastmega.
Lisa nuudlid ja krevetid ning kuumuta läbi. Garneeri värske koriandri või porruga. Taani retsept (Kinesiske nudler i kokosmælk, mugandatud), pildi tegi Juta Kübarsepp.
sambal-oelek kastet mul polnud ja selle asendasin tšillikastega.
Üks parimaid asju mida viimasel ajal olen proovinud! Tõeliselt hea :)
Kus 1 dl kanapuljongit kasutusele tuleb?
Nuudlid kookospiima ja krevettidega
Hiinapärased munanuudlid.