Põdrapraad

Põdraliha asemel võib ka veiseliha kasutada.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2-2.5 kg põdraliha

0.25 dl džinni

1 sl purustatud musta pipart

3 sl peenestatud rosmariini

Ahjupannile:

50 g võid

2 sl terveid kadakamarju

1 l lihapuljongit

0.5 sl soola

Kaste:

5 dl praeleent

150 g crème fraîche'i või rasvast hapukoort

soovi korral niitnuudleid (vermišell)

Valmistamine

Hõõru liha pinnale džinn ja maitseained. Pane lihatükk kilekotti ning lase järgmise päevani külmas maitsestuda.

Sulata või ahjupannil ja keera lihatükki võis. Lisa pannile kadakamarjad ja lihapuljong ning torka liha sisse lihatermomeeter. Küpseta 175-kraadises ahjus, kuni praad on kaunilt pruunistunud. Küpsetamise ajal niisuta liha praeleemega, vajadusel lisa pannile puljongit.

Alanda ahju kuumust ning küpseta 150-kraadises ahjus praadi praeleemega niisutades, kuni lihatermomeeter näitab 77 kraadi.

Tõsta praad ahjust välja ja lase enne lahtilõikamist veidi fooliumi all seista.

Kastme valmistamiseks kurna praeleem ja kuumuta pannil. Lisa crème fraîche ning soovi korral paksenda vähese jahuga.

Serveeri küüslaugukartulite ja/või mesiste kaalikakuubikutega.

Soome Valio retsept (Riistainen paisti)

LISA KOMMENTAAR