2-2.5 kg põdraliha
0.25 dl džinni
1 sl purustatud musta pipart
3 sl peenestatud rosmariini
Ahjupannile:50 g võid
2 sl terveid kadakamarju
1 l lihapuljongit
0.5 sl soola
Kaste:5 dl praeleent
150 g crème fraîche'i või rasvast hapukoort
soovi korral niitnuudleid (vermišell)
Hõõru liha pinnale džinn ja maitseained. Pane lihatükk kilekotti ning lase järgmise päevani külmas maitsestuda.
Sulata või ahjupannil ja keera lihatükki võis. Lisa pannile kadakamarjad ja lihapuljong ning torka liha sisse lihatermomeeter. Küpseta 175-kraadises ahjus, kuni praad on kaunilt pruunistunud. Küpsetamise ajal niisuta liha praeleemega, vajadusel lisa pannile puljongit.
Alanda ahju kuumust ning küpseta 150-kraadises ahjus praadi praeleemega niisutades, kuni lihatermomeeter näitab 77 kraadi.
Tõsta praad ahjust välja ja lase enne lahtilõikamist veidi fooliumi all seista.
Kastme valmistamiseks kurna praeleem ja kuumuta pannil. Lisa crème fraîche ning soovi korral paksenda vähese jahuga.
Serveeri küüslaugukartulite ja/või mesiste kaalikakuubikutega.
Soome Valio retsept (Riistainen paisti)
Põdrapraad
Põdraliha asemel võib ka veiseliha kasutada.