Ungari hapukapsa-vorstisupp 'Kolbászleves'

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400-500 g hapukapsast (purgikapsas sobib ka)

vett

100-200 g Krakovi p/s rõngasvorsti

1 tl köömneid

1 hakitud sibul

40 g searasva

2 sl nisujahu

1-2 tl mahedat ungari paprikapulbrit

soola

vajadusel veidi suhkrut

2 sl hapukoort

Valmistamine

Kurna hapukapsastelt mahl ja sega veega, nii et saad 1 liitri vedelikku. Kuumuta saadud vedelik keemiseni.

Lisa hakitud hapukapsas, viilutatud vorst, köömned ja keeda kapsas poolpehmeks. Maitse – kui kapsas on liiga hapu, lisa veidi suhkrut.

Kuumuta hakitud sibul rasvas, lisa jahu ja paprikapulber. Sega. Lisa 1 klaas vett, sega hoolikalt ja lisa kapsastele. Keeda, kuni kapsad on pehmed.

Maitsesta soolaga, lisa hapukoor ja serveeri.

Loe veel:

Retsept on mugandatud Peeter Kardi raamatust "Ungari köök" (algretseptis on jahu 4 sl, aga 2 sl on täitsa piisav). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Annenete
postitatud 28.04.2015 18:27

Täitsa nitševo supp, võib teinekordki teha:-)

Ilse
postitatud 23.09.2024 19:19

väga mõnus supp