200 g kamajahu
150 g hapukoort
100 g kohupiima
4 sl mett
2 sl astelpaju siirupit
5 cl likööri "Vana Tallinn"
100 g külmutatud jõhvikaid
Kaunistamiseks:250 g kiirkaerahelbeid
pealepuistamiseks tuhksuhkrut
Hõõru kausis hapukoor, kohupiim, mesi, astelpajusiirup, liköör "Vana Tallinn" ja kama ühtlaseks massiks. Lisa ettevaatlikult jõhvikad ja pane kamamass üheks tunniks sügavkülmikusse tahenema.
Rösti kaerahelbed suhkruga kuival pannil kuldseks ja lase jahtuda.
Veereta kamamassist väikesed pallikesed ning veereta neid röstitud kaerahelvestes. Kaunista tuhksuhkruga.
Retsept ilmus ajalehes Õhtuleht (23.2.2004, Kamapallid jõhvikate ja röstitud herkulaga). Retsepti jagas OÜ Catering Service peakokk Tiina Abrams ning väidetavalt pakkus neid suupisteid 2003. aasta presidendi vastuvõtul Arnold Rüütel. Pildi tegi Frieda, kes kasutas musti sõstraid ning muutis veidi koguseid.
Mõnusad olid. Aga mett paneksin vähem, eriti veel kui astelapju siirupit ka kasutada, mida mina ei teinud.
Kamapallide vaimustuses proovisin ka jõhvikate ja röstitud kaerahelvestega variandi ära, aga pidin pettuma. Mascarponega olid ikka tunduvalt paremad minu meelest, need kuidagi liiga kamased minu jaoks vist :) Samas elukaaslane ja ema sõid küll..
tundub hea
Kamapallid jõhvikate ja röstitud kaerahelvestega
Eestimaine magus amps.