Kamapallid jõhvikate ja röstitud kaerahelvestega

Eestimaine magus amps.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g kamajahu

150 g hapukoort

100 g kohupiima

4 sl mett

2 sl astelpaju siirupit

5 cl likööri "Vana Tallinn"

100 g külmutatud jõhvikaid

Kaunistamiseks:

250 g kiirkaerahelbeid

suhkrut

pealepuistamiseks tuhksuhkrut

Valmistamine

Hõõru kausis hapukoor, kohupiim, mesi, astelpajusiirup, liköör "Vana Tallinn" ja kama ühtlaseks massiks. Lisa ettevaatlikult jõhvikad ja pane kamamass üheks tunniks sügavkülmikusse tahenema.

Rösti kaerahelbed suhkruga kuival pannil kuldseks ja lase jahtuda.

Veereta kamamassist väikesed pallikesed ning veereta neid röstitud kaerahelvestes. Kaunista tuhksuhkruga.

Retsept ilmus ajalehes Õhtuleht (23.2.2004, Kamapallid jõhvikate ja röstitud herkulaga). Retsepti jagas OÜ Catering Service peakokk Tiina Abrams ning väidetavalt pakkus neid suupisteid 2003. aasta presidendi vastuvõtul Arnold Rüütel.  Pildi tegi Frieda, kes kasutas musti sõstraid ning muutis veidi koguseid.

LISA KOMMENTAAR

Frieda
postitatud 06.06.2009 16:01

Mõnusad olid. Aga mett paneksin vähem, eriti veel kui astelapju siirupit ka kasutada, mida mina ei teinud.

Dagris
postitatud 18.06.2009 07:31

Kamapallide vaimustuses proovisin ka jõhvikate ja röstitud kaerahelvestega variandi ära, aga pidin pettuma. Mascarponega olid ikka tunduvalt paremad minu meelest, need kuidagi liiga kamased minu jaoks vist :) Samas elukaaslane ja ema sõid küll..

rando
postitatud 03.12.2016 20:03

tundub hea