1,8 kg kaaluv terve kana (tükelda 8 tükiks)
1.75 tl soola
1.5 tl musta pipart
3 sl magedat võid
1 suur hakitud sibul
2 tl kuivatatud punet
700 g muredaid kartuleid
1.5 l kanapuljongit
2.5 dl vett
900 g kollaseid kartuleid (lõika 1 cm kuubikuteks ja kata veega)
3 maisitõlvikut (lõika 2,5 cm juppideks)
Lisandid:1.25 dl värsket koriandrit
2.5 dl 35% rõõska koort
3 sl nõrutatud kappareid
3 küpset kooritud ja kuubikuteks lõigatud avokaadot
Patsuta kanatükid kuivaks ning maitsesta 0,75 tl soola ja 0,5 tl pipraga.
Kuumuta suures 7-8liitrises potis või, kuni see vahutama hakkab. Lisa kanatükid ning pruunista kahes jaos aeg-ajalt keerates umbes 10 minutit. Tõsta pruunistatud kanatükid kõrvale.
Pane potti sibul, pune ja ülejäänud sool ja pipar. Kuumuta segades umbes 5 minutit, kuni sibul on kergelt kuldne.
Koori kartulid ja riivi jämeda riiviga. Pane riivitud kartul, pruunistatud kanatükid, puljong ja vesi potti. Kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel aeg-ajalt segades 25 minutit, kuni kana on läbi küpsenud.
Tõsta kana lõikelauale jahtuma.
Nõruta kartulikuubikud ja pane potti. Kata pott kaanega ning keeda aeg-ajalt segades umbes 10 minutit, kuni kartulikuubikud on pehmed.
Lisa mais ning keeda veel 5-10 minutit kaanega potis.
Samal ajal puhasta kana nahast ja luudest ning rebi kanaliha tükkideks. Pane potti ja kuumuta läbi.
Serveeri suppi koos lisanditega, mis on pandud eraldi väikestesse kaussidesse.
Retsept on USA ajakirjast Gourmet (November 2001, Colombian chicken, corn, and potato stew)
Colombia kana-maisi-kartulihautis 'Ajiaco'