Toskaana oa-makaronisupp

Kasuta selles itaaliapärases supis "Pasta e Fagioli" valgeid itaalia ube ehk nn cannellini-ube.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

225 g kuivatatud valgeid ube (Itaalia oad e. cannellini oad)

1.75 l vett

2 sl oliiviõli

1 suur hakitud sibul

2 tk küünt küüslauku

2.5 sl kontsentreeritud tomatipastat

1 kuhjaga sl värsket rosmariini (tambi uhmris katki ja siis haki peenelt)

100 g lühikesi makarone (nt ditalini)

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

riivitud või laastudeks hööveldatud parmesani

Valmistamine

Paar tundi enne supi valmistamist loputa kuivatatud oad külma jooksva vee all, pane potti ja vala peale 1,75 liitrit vett. Kuumuta keemiseni ja keeda 10 minutit. Keera tuli kinni ning lase ubadel 2 tundi liguneda.

Kuumuta õli suures potis keemiseni, lisa peenestatud sibul ning hauta 10 minutit, ilma et sibul pruunistuks. Siis lisa küüslauk ja kuumuta veel minut aega.
Lisa tomatipasta ja rosmariin, sega umbes minut aega. Lisa oad koos leotusveega. Kuumuta kõik vaikse keemiseni ja kuumuta tasasel tulel umbes tund aega, kuni oad on pehmed.
Maitsesta soola ja pipraga. Püreesta umbes pool supist köögikombainis hästi ühtlaseks, vala uuesti supi sisse. Kuumuta keemiseni, lisa makaronid ning keeda 10-12 minutit aeg-ajalt segades, kuni makaronid on küpsed.

Serveeri kuumades supitaldrikutes rohke parmesaniga.

Briti kokandusguru Delia Smithi retsept (Tuscan Bean and Pasta Soup). Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 11.03.2010 22:00

Ma suppi tehes avastasin,et kodus polegi cannellini ube.Tegin tavalistega.Supp oli imehea.Kindlasti mitte unustada parmesani.