Artišokid tomatikastmes

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 suurt artišokki

vett

125 g võid

1 hakitud šalottsibul

1 dl punast veiniäädikat

4 hästi küpset tomatit

1 sl suhkrut

soola ja musta pipart

Valmistamine

Murra artišokkidelt vars, viska minema. Keeda artišokke umbes 40 minutit, kuni õieleht kiskudes kergesti eemaldub.

Sulata 1 sl võid pannil, hauta sibul pehmeks ja kuldseks. Lisa veiniäädikas ja redutseeri, kuni äädikas on peaaegu aurustunud.

Kasta tomatid 10 sekundiks keeva vette. "Ehmata" külma vee all ning koori tomatid. Lõika tomatid pooleks ja eemalda seemned. Lõika viljaliha pisikesteks kuubikuteks. Lisa praetud šalottsibulale.

Klopi vähehaaval juurde või, kuni saad paksu kastme. Maitsesta suhkru, soola ja pipraga.

Tõsta keedetud artišokid taldrikutele ning nirista igale artišokile veidi tomatikastet. Ülejäänud kaste serveeri eraldi kausis, kuhu artišokilehti dippida saab.

Loe veel:

Retsept on briti ajalehest The Sunday Telegraph (Xanthe Clay 20.7.2002, Artichokes with tomato fondue)

LISA KOMMENTAAR