Murra artišokkidelt vars, viska minema. Keeda artišokke umbes 40 minutit, kuni õieleht kiskudes kergesti eemaldub.
Sulata 1 sl võid pannil, hauta sibul pehmeks ja kuldseks. Lisa veiniäädikas ja redutseeri, kuni äädikas on peaaegu aurustunud.
Kasta tomatid 10 sekundiks keeva vette. "Ehmata" külma vee all ning koori tomatid. Lõika tomatid pooleks ja eemalda seemned. Lõika viljaliha pisikesteks kuubikuteks. Lisa praetud šalottsibulale.
Klopi vähehaaval juurde või, kuni saad paksu kastme. Maitsesta suhkru, soola ja pipraga.
Tõsta keedetud artišokid taldrikutele ning nirista igale artišokile veidi tomatikastet. Ülejäänud kaste serveeri eraldi kausis, kuhu artišokilehti dippida saab.
Artišokid tomatikastmes