Röstitud küdooniad

Kasuta magustoidu valmistamisel väiksemaid küdooniaid e. aivasid. Soovi korral kaunista rubiinpunaste granaatõunaseemnetega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 väikest küdooniat ehk aivat

4 sl magedat võid

8 sl pruuni suhkrut

Serveerimiseks:

35% rõõska koort

1 granaatõuna seemned

Valmistamine

Pane küdooniad ahjupannile ning küpseta 200-kraadises ahjus, kuni küdooniad on pehmed (olenevalt puuviljade suurusest võib selleks kuluda 45 minutit kuni 2 tundi).

Lõika küdooniad pikuti pooleks ja uurista seemnekoda terava noakesega välja. Pane küdooniapoolikud ahjuvormi, lõikepind ülal. Aseta igale puuviljale võilaast ning 1-2 sl suhkrut.

Küpseta 200-kraadises ahjus veel umbes 15 minutit, kuni küdooniad on pealt karamellistunud.

Serveeri kuumalt või külmalt vahukoorega. Vahetult enne serveerimist puista soovi korral peale granaatõunaseemned.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 12.12.2009 09:45

Magustoiduks röstitud küdooniad kergelt vaustatud Nopri vahukoorega. Imehea. Kõik kiitsid :)

Zoozi
postitatud 16.10.2015 22:01

Pilt ka:

Aire1
postitatud 29.11.2010 08:31

Sõin esimest korda ja väga head oli.