500 g lehttainast (nt Härmavili)
2 sibulat
1 porru (ainult valge osa)
1 sl tüümiani e. aed-liivateed
soola ja musta pipart
praadimiseks õli
määrimiseks muna
Haki sibul ja porru valge osa ning hauta õlis klaasjaks. Lisa tüümian ning maitsesta soola ja pipraga.
Rulli lehttainas õhukeselt lauale ning lõika nelinurkadeks või ketasteks. Tõsta iga tainaruudu keskele täidist ja murra tainas kolmnurgaks või poolkuuks kokku.
Määri pirukad pealt munaga ning küpseta 225kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni pirukad on pealt kuldsed.
Retseptiidee soomlaste Ruokala.tv veebilehelt. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina.
soojalt paremad kui külmalt
Mõnusad! Mulle sibulapirukad üldjuhul maitsevad, seegi polnud erand :)
Mina olen ise ka teinud ja kiidan samuti! Aitäh Martiinale uue foto eest ;)
Need on lemmikud.
Väga head! Tegin neid pirukaid vegan-versioonis sünnipäeva suupistelauale (muna jätsin peale määrimata ning kasutasin piimatoodetest vaba lehttainast). Lisasin täidisesse ka keedetud läätsesid, mis tegid pirukad veidi toekamaks ja andsid mõnusa kergelt pähklise maitse. </br>Pirukad maitsesid kõigile ning lähevad kindlasti kordamisele.
Homme kohe proovin.
Lihtsad sibulapirukad
Väikesed sibula-porrutäidisega pirukad sobivad hästi suupistelauale, samuti supi kõrvale.