Kana-kookosesupp

Tom Kha Gai supi veidi lihtsustatud versioon.

Vahendid toidu valmistamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

0.75 l vett

2-3 dl paksemat kookospiima

300 g ribadeks lõigatud kanafileed

1 purk konservitud või u 150 g värskeid viilutatud šampinjone

1 tl riivitud värsket ingverijuurt

2 tl karripulbrit

0.5 tl tšillihelbeid

1 tl soola

paar peotäit värsket spinatit või värsket basiilikut

Valmistamine

Sega potis vesi ja kookospiim ning kuumuta keemiseni.

Lisa keevale leemele ribadeks lõigatud kanafileed, viilutatud seeneviilud, peenestatud ingver ja maitseained. Keeda tasasel tulel umbes 20 minutit.

Paar minutit enne supi valmimist lisa tükeldatud spinatilehed või terved basiilikulehed (samuti võid lisada hakitud talisibulat vms).

Serveeri kuumalt.

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

ivar
postitatud 09.02.2007 15:17

väga kerge supp

Randliis
postitatud 30.01.2015 19:13

Ma tõmbaks neid vürtse vähemaks. Päris terav on muidu. :)

Kybarsepp
postitatud 29.04.2023 11:28

Maitses väga!

Kaiva
postitatud 02.02.2025 18:28

Üsna hea supp ja kerge teha, aga siiski tunnistan, et siitsamast saidilt leitud "TAI PUNASE KARRI, KOOKOSPIIMA JA KANA SUPP" meeldis pisut rohkem. Ilmselt hakkan edaspidi tegema mingit nende kahe supi vahepealset versiooni.