Sõbrapäeva rulltort kommidega

Purustatud lemmikkompvekkidega valmistatud kohupiimatäidisega rulltort.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Biskviitpõhi:

4 muna

1 dl suhkrut

1.5 dl k/s nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

150 g vaarikamoosi või maasikamoosi (150 g)

Kohupiimasegu:

2 dl 35% rõõska koort

0.5 dl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

200 g kohupiima

100 g Dajm, Marianne, prantsuse pastille vm kompvekke

Kaunistuseks:

100 g peenestatud Dajm, Marianne, prantsuse pastille vm kompvekke

umbes pool kohupiimakreemist

Valmistamine

Valmista kõigepealt biskviitpõhi. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks, sega juurde küpsetuspulbriga sõelutud jahu. Kalla tainas võitatud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadise ahju keskosas 7-10 minutit, kuni biskviit on kaunilt kuldne. Kummuta suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile ja lase jahtuda.

Valmista kohupiimatäidis. Vahusta rõõsk koor, lisa kohupiim. Maitsesta suhkruga ning lisa uhmris või köögikombainis peenestatud kompvekid.

Määri biskviitpõhjale kõigepealt kiht moosi ja seejärel pool kohupiimasegust. Keera kook rulli, jäta liitekoht alla. Kata tort ülejäänud kohupiimaseguga ning kaunista kompvekkidega.

Soomlaste Myllyn Paras Oy retsept (Ystävänpäivän karkkikääretorttu). Pildi tegi LIINA.

LISA KOMMENTAAR

Liina
postitatud 05.05.2010 14:15

Väga maitsev sai. Kommid andsid väga mõnusa maitse juurde, kindlasti peaks kasutama lemmik komme :).