4 muna
1 dl suhkrut
1.5 dl k/s nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:150 g vaarikamoosi või maasikamoosi (150 g)
Kohupiimasegu:2 dl 35% rõõska koort
0.5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
200 g kohupiima
100 g Dajm, Marianne, prantsuse pastille vm kompvekke
Kaunistuseks:100 g peenestatud Dajm, Marianne, prantsuse pastille vm kompvekke
umbes pool kohupiimakreemist
Valmista kõigepealt biskviitpõhi. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks, sega juurde küpsetuspulbriga sõelutud jahu. Kalla tainas võitatud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadise ahju keskosas 7-10 minutit, kuni biskviit on kaunilt kuldne. Kummuta suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile ja lase jahtuda.
Valmista kohupiimatäidis. Vahusta rõõsk koor, lisa kohupiim. Maitsesta suhkruga ning lisa uhmris või köögikombainis peenestatud kompvekid.
Määri biskviitpõhjale kõigepealt kiht moosi ja seejärel pool kohupiimasegust. Keera kook rulli, jäta liitekoht alla. Kata tort ülejäänud kohupiimaseguga ning kaunista kompvekkidega.
Soomlaste Myllyn Paras Oy retsept (Ystävänpäivän karkkikääretorttu). Pildi tegi LIINA.
Väga maitsev sai. Kommid andsid väga mõnusa maitse juurde, kindlasti peaks kasutama lemmik komme :).
Sõbrapäeva rulltort kommidega
Purustatud lemmikkompvekkidega valmistatud kohupiimatäidisega rulltort.