400-500 g subprodukte, nt kanamaksa
kanasüdameid
soola ja musta pipart
1-2 loorberilehte soovi korral
4-5 dl vett või puljongit
1 juurpetersell või 2-3 varssellerit
1-2 sibulat
70 g kontsentreeritud tomatipastat
1 sl nisujahu
2 sl õli praadimiseks
1-2 sl hapukoort soovi korral
Puhasta ja pese subproduktid (süda, maks, pugu) ja prae õlis ümberringi, kuni need värvi muudavad.
Lisa sool, tomatipüree, jahu ja prae veel kord kergelt läbi. Lisa kuum vesi või puljong ja hauta kaane all umbes 20-30 minutit.
Lisa seibideks lõigatud aedviljad, maitsesta loorberilehe ja pipraga. Sega ja jätka hautamist, kuni toit on pehme.
Serveeri keedetud või praetud kartulitega, peale puista maitserohelist.
Retsept on mugandatud raamatust "Valik toiduretsepte" 1974
Tegin täna esimest korda midagi kanasüdametega. Väga maitsev ja lihtne ja odav. Kindlasti proovin kunagi veel pugudega ka, nagu Pille soovitab.
Kanasüdamed maitsesid kastme sees minulegi
ma täna tegin seda rooga panin pugusi,südame (maksa küljes oli) ja maksa. tegin kalkuni omadest ja võrratu. selleri asemel panin fenkolit ja panin veel 1 hea suure kauna tsillit :) teen veelgi Aitäh retsepti eest!
Tegin kastet kanasüdametest, panin 50gr varssellerit, 1 sibula, 3 porgandit, Felixi sun-dried tomatoes ketšupit. Lisasin 5dl puljongit, loorberilehe jätsin välja. Meie perele see kaste väga maitses. 7 aastane sõi ka suure isuga, ma talle ei hakanud ütlema mis liha kastmes sees täpsemalt on.
Minu pilt aastast 2012, siin vist kanasüdamed.
Raguu kodulinnu subproduktidest
Selle raguu valmistamiseks võib kasutada kanasüdameid, -maksa ja -pugusid. Fotol olev raguu on tehtud kanasüdametest, köögiviljadest kasutasin sibulat, porrut, porgandit ja varssellerit.