Faasaniterriin astelpajukastmes

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Faasaniterriin:

3 ettevalmistatud faasanit

2 sibulat

3 loorberilehte

vürtspipart

valget pipart

100 g selitatud võid

Astelpaljuksate:

1 dl astelpajutarretist

1 dl heledat portveini

1 sl ribadeks lõigatud apelsinisukaadi

0.5 dl astelpajumahla

1 dl želeesuhkrut

1 tl Dijon sinepit

Valmistamine

Pane ettevalmistatud faasanid, tükeldatud sibulad ja maitseained potti. Kalla peale niipalju külma vett, et faasanid oleksid kaetud. Hauta tasasel tulel 3-4 tundi, kuni liha luude küljest lahti tuleb.

Laota luudest puhastatud liha ja meresool vaheldumisi selgitatud võiga toidukilega vooderdatud vormi, nii et liha oleks umbes sentimeetri jagu vormi äärest kõrgemal. Kata toidukilega ja pane vorm surutise alla. Pane järgmise päevani külma.

Astelpaljukaste:

Kuumuta astelpajumahl ja -tarretis koos želeesuhkruga keemiseni. Lisa ülejäänud ained ja lase jahtuda.

Serveerimiseks lõika faasaniterriin viiludeks ja serveeri astelpajukastmega.

Retsept on Soome ajalehest Satakunnan Kansaa (3.2.2003, Fasaaniprässiä ja tyrnikastiketta)

LISA KOMMENTAAR