2 pardi rinnafileed (600 g)
soola ja musta pipart
250 g seeni - nt
šiitake seeni või tumedaid šampinjone
200 g küpseid kodumaiseid ploome
1 suurem rosmariinioks
1 sl palsamiäädikat (balsamico)
2 sl külma võid
Serveerimiseks:fettucine makarone või kartulit
Tee pardinaha sissse paar sisselõiget ning prae madalal kuumusel kaane all 13-15 minutit, nahk allpool. Maitsesta soola ja pipraga, keera fooliumisse ning hoia senikaua soojas, kuni valmistad ülejäänud roa.
Kalla enamus pardi praadimisel eraldunud rasvast minema, jäta alles supilusikatäis.
Puhasta seened ja lõika neljaks. Poolita ploomid. Pane ploomid ja seened koos rosmariiniga pannile ning prae pardirasvas kuldseks. Tõsta ploomid ja seened kõrvale ning hoia soojas.
Lisa pannile palsamiäädikas ja kuumuta, kuni enamus on aurustunud. Lisa vein, alanda kuumust ja keeda paar minutit.
Tõsta pann tulelt, sega juurde külm või. Maitsesta soola ja pipraga.
Lõika pardifileed õhukesteks viiludeks, tõsta koos seente ja ploomidega taldrikule. Kalla peale kastet ning serveeri fettucine makaronidega või küpsetatud kartulitega.
Taani Arla retsept (Andebryst med blommer), pildi tegi Üllekas.
Pardifileed ploomidega