5 dl SAARE jogurtit (maitsestamata jogurt, Kreeka jogurt)
1 pikk kurk
0.5-1 tl röstitud ja uhmris peenestatud vürtsköömneid
1 purustatud küüslauguküüs soovi korral
2-3 sl hakitud värsket münti või koriandrit
0.5 tl suhkrut
soola ja musta pipart
Pane jogurt tunniks ajaks kohvifiltri sisse nõrguma (kui kasutad paksu, nõrutatud jogurtit, siis pole see vajalik).
riivi kurk ning sega koos ülejäänud ainetega jogurti hulka. (Tuleb serveerida kohe, sest muutub seistes väga vesiseks).
riivi kurk ja riputa soolaga üle. Lase sõelal 30 minutit nõrguda.
Sega ülejäänud ainetega (soola pole enam lisada vaja).
Esimese foto tegi Juta Kübarsepp; teisel fotol on raitat serveeritud lisandina sibula bhaji juurde.
Kurgiraita
Serveeri seda populaarset jogurtikastet vürtsikate india roogade kõrvale.