Jahubanaanikrõpsud

Särtsakas snäkk Kariibidelt.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

Krõpsud:

4 rohelisemat jahubanaani

Maitsesool:

1,5 tl peenikest soola

0,25 tl Cayenne'i pipart

1,5 tl peenelt riivitud laimikoort

Praadimiseks:

u 1 liiter taimeõli

Valmistamine

Sega omavahel riivitud laimikoor, sool ja Cayenne.

Kuumuta õli paksupõhjalises 5-liitrises potis mõõdukal kuumusel, kuni õlitermomeeter näitab 190°C.

Kuni õli kuumeneb, koori jahubanaanid. Lõika banaanidelt otsad ja tee koore sisse 5 pikisisselõiget. Leota banaane 5 minutit kuumas kraanivees ja koori.

Lõika kooritud banaanid pikuti nt kartulikoorimisnoaga hästi õhukesteks viiludeks.

Prae banaaniviilud umbes kuuekaupa kuumas õlis kuldseks, neid pidevalt õlis ringi keerates - umbes 30-45 sekundit.

Tõsta köögipaberile nõrguma ja puista kohe üle maitsesoolaga.

Loe veel:

Idee: Epicurious.com. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR