Kala-aedviljasupp

Supi valmistamisel võib edukalt kasutada külmutatud valget kala, nt saidat.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1.5 l vett

2 kalapuljongikuubikut

125 g sulatatud juustu

400 g Härmavili vokisegu

400 g külmutatud saidafileed või muud valget kala

0.25 tl valget pipart

2 marineeritud kurki

0.5 dl hakitud tilli

Valmistamine

Kuumuta vesi keemiseni, lisa puljongikuubikud ja sulatatud juust. Sega, kuni juust on sulanud.

Lisa Härmavili wokisegu ja keeda pehmeks. Lisa sulatatud ja tükeldatud kala. Kuumuta tasasel tulel, kuni kala on küps.

Maitsesta pipraga. Lisa väikesteks kuubikuteks või õhukesteks viiludeks lõigatud marineeritud kurk ja hakitud till.

Serveeri rukkileivaga.

Nipid ja soovitused:

Loe veel:

Soome Valio retsept (Keskitalven keittoja: Kala-kasviskeitto, 16.1.2004). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Kirsike
postitatud 27.01.2011 10:28

Maitsev supp. Sõid kõik, isegi meie pere kõge pirtsakamad (need pigem sõid supivedelikku, sest see maitses hästi). Aedviljadest kasutasin porgandit, juursellerit, kartulit ja sibulat.

Ilse
postitatud 08.04.2020 11:17

Oi kui hea sai! Ja nii lihtne.