Tomati-sibulasupp

Mõnusalt siidjas tomati-sibulasupp.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 sl võid

4-5 hakitud (punast) sibulat (400 g)

2-3 kartulit (300 g)

1 l köögiviljapuljongit

400 g purk konservitud purustatud tomateid

5-6 päikesekuivatatud tomatit õlis (ära kurna!)

soola ja musta pipart

0.5 dl hakitud värsket basiilikut või pestot

100 g maitsestamata toorjuustu

Valmistamine

Koori sibulad, lõika viiludeks. Sulata potis või, lisa lusikatäis-kaks õli päikesekuivatatud tomatitelt. Lisa hakitud sibul ning hauta tasasel tulel umbes 7-8 minutit, kuni sibul pehmeneb. 

Koori kartulid, lõika väikesteks kuubikuteks. Haki päikesekuivatatud tomatid. Lisa hautatud sibulatele kartulikuubikud, purustatud tomatid, hakitud päikesekuivatatud tomatid ning köögiviljapuljong. Maitsesta soola-pipraga. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning hauta suppi kümmekond minutit.

Lisa hakitud basiilik või pesto ja toorjuust ning püreesta supp kannmikseris või sauseguriga ühtlaseks.

Kuumuta uuesti läbi ning serveeri näiteks (nisu)leivaga.

Nipid ja soovitused:

  • Laktoosivaba versiooni jaoks kasuta laktoosivaba toorjuustu.
LISA KOMMENTAAR

MM
postitatud 15.08.2008 08:20

Mina tegin ka seda tomati sibula suppi. Super hea supp sai. Võiks öelda, et isegi lemmiksupp.

Cash
postitatud 14.08.2008 21:41

mmm, jube hea supp ! :) panin veel tyymiani-basiiliku (või millega see oligi) maitseainekuubiku ka ja natuke porrut.

sikup
postitatud 21.09.2009 13:35

Supper!! tõeline avastus suppide vallas. Juba esineme lusikatäis viis mind mõtetega vahemere äärde.

Algaja perenaine
postitatud 09.12.2009 15:16

Suurepärane supp! Uus lemmik suppide hulgas on leitud:) Aitäh!

Merike Veidental
postitatud 15.09.2015 18:56

Hiljuti tegin. Peaaegu sama. Kasutasin värskeid tomateid. Panin keema kartulikuubikud ja valge sibula. Koorisin tomatid ja lisasin supile. Kõige lõpuks lisasin toorjuustu ja maitseained (sool, pipar, basiilik). Ei püreestanud.

Kristel
postitatud 20.01.2016 12:35

Väga hea! :) Tegin küll mõned muudatused retseptis, aga arvatavasti algse retsepti järgi on ka see supp väga hea. Ma tegin värskete tomatitega ja serveerides puistasin peale rohelist sibulat ja krõbedaks praetud maasuitsu külge (ranna rootsi oma), see andis mõnusa suitsuse meki ja krõbedad peekonitükid supi sees olid väga maitsvad. Aaaa.. ja kartuli asendasin pudelkõrvitsaga.