1 sl võid
4-5 hakitud (punast) sibulat (400 g)
2-3 kartulit (300 g)
1 l köögiviljapuljongit
400 g purk konservitud purustatud tomateid
5-6 päikesekuivatatud tomatit õlis (ära kurna!)
soola ja musta pipart
0.5 dl hakitud värsket basiilikut või pestot
100 g maitsestamata toorjuustu
Koori sibulad, lõika viiludeks. Sulata potis või, lisa lusikatäis-kaks õli päikesekuivatatud tomatitelt. Lisa hakitud sibul ning hauta tasasel tulel umbes 7-8 minutit, kuni sibul pehmeneb.
Koori kartulid, lõika väikesteks kuubikuteks. Haki päikesekuivatatud tomatid. Lisa hautatud sibulatele kartulikuubikud, purustatud tomatid, hakitud päikesekuivatatud tomatid ning köögiviljapuljong. Maitsesta soola-pipraga. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning hauta suppi kümmekond minutit.
Lisa hakitud basiilik või pesto ja toorjuust ning püreesta supp kannmikseris või sauseguriga ühtlaseks.
Kuumuta uuesti läbi ning serveeri näiteks (nisu)leivaga.
Mina tegin ka seda tomati sibula suppi. Super hea supp sai. Võiks öelda, et isegi lemmiksupp.
mmm, jube hea supp ! :) panin veel tyymiani-basiiliku (või millega see oligi) maitseainekuubiku ka ja natuke porrut.
Supper!! tõeline avastus suppide vallas. Juba esineme lusikatäis viis mind mõtetega vahemere äärde.
Suurepärane supp! Uus lemmik suppide hulgas on leitud:) Aitäh!
Hiljuti tegin. Peaaegu sama. Kasutasin värskeid tomateid. Panin keema kartulikuubikud ja valge sibula. Koorisin tomatid ja lisasin supile. Kõige lõpuks lisasin toorjuustu ja maitseained (sool, pipar, basiilik). Ei püreestanud.
Väga hea! :) Tegin küll mõned muudatused retseptis, aga arvatavasti algse retsepti järgi on ka see supp väga hea. Ma tegin värskete tomatitega ja serveerides puistasin peale rohelist sibulat ja krõbedaks praetud maasuitsu külge (ranna rootsi oma), see andis mõnusa suitsuse meki ja krõbedad peekonitükid supi sees olid väga maitsvad. Aaaa.. ja kartuli asendasin pudelkõrvitsaga.
Tomati-sibulasupp
Mõnusalt siidjas tomati-sibulasupp.