Salatsiguri-kanavorm salvei-sinepikastmes

Tavaline ja terasinep annavad sellele kreemjale vormiroale huvitava maitse. Sobib ka pidulikumale õhtusöögile. Serveeri kartulipudru või keedetud riisiga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

3 tervet valget salatsigurit

1 sl oliiviõli

3 sl kanapuljongit, vett või kuiva valget veini

4 nahata kanafileed

25 g võid

1 hakitud šalottsibul

1 hakitud küüslauguküüs

Salvei-sinepikaste:

25 g võid

1 sl nisujahu

3 dl piima

1.5 dl hapukoort

4-6 lehte värsket salveid

2-3 tl teralist Dijoni sinepit ja 2-3 tl siledat Dijoni sinepit

50 g riivitud juustu -

nt Gruyère juustu

Valmistamine

Lõika salatsiguritelt varrepoolne ots ära ning viska kõik närbunud lehed minema. Lõika salatsigurid pikuti neljaks. Kalla oliivõli suurde madalasse ahjuvormi ning laota salatsiguriveerandid kenasti üksteise kõrvale vormi (ühekordse kihina). Kalla vormi vein/puljong/vesi ning kata vorm fooliumiga. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.

Lõika kanafileed 1 cm ribadeks, maitsesta kergelt soola ja pipraga. Sulata suurel pannil või ning prae kanaribasid 4-5 minutit, kuni need on kuldpruunid. Lisa viilutatud sibul ja küüslauk ning prae veel minut aega. Tõsta salatsigurid ahjust välja, puista peale kanaribad, sibul ja küüslauk. Hoia fooliumi all soojas.

Valmista kaste. Sulata samal pannil või, lisa jahu. Sega ning lisa vähehaaval piim. Sega pidevalt, kuni kaste pakseneb. Tõsta pann tulelt, lisa hapukoor, hakitud salvei ning 2 tl terasinepit ning 2 tl tavalist sinepit. Maitse ning vajadusel lisa veel sinepit, soola ja pipart. Kalla kaste vormi, puista peale riivitud juust.

Küpseta 200-kraadises ahjus veel 25-30 minutit, kuni kaste on kuum ja roog pealt kuldne.

Loe veel:

Retsept on mugandatud briti ajakirjast BBC Good Food. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR