100 g (u 10 küpsist) Digestive-küpsiseid
50 g võid
Kate:2 dl 35% rõõska koort
400 g toorjuustu
200-400 g suhkruga kondenspiima
Pane küpsised kilekotti ning tambi tainarulliga puruseks. Sulata väikeses potis või, lisa küpsisepuru. Sega ning suru purusegu Ø 24 cm lahtikäiva koogivormi põhjale. Suru lusikaseljaga ühtlaseks.
Hõõru toorjuust kausis puulusikaga pehmeks, seejärel klopi juurde kondenspiim.
Vahusta rõõsk koor pehmeks vahuks, siis vahusta juurde toorjuustu-kondenspiimasegu. Sega ühtlaseks.
Vahustamist jätkates lisa sidrunimahl ja riivitud koor - mõlemat lisa just nii palju, et saad enda jaoks parajalt magushapuka kreemi.
Kalla saadud kohev ja õhuline segu küpsisepurupõhjale ja silu pealt ühtlaseks. Pane järgmise päevani külmkappi.
Libista noaga koogi servad vormi küljest lahti ja libista juustukook koogialusele. Kaunista nt sidruniviilude ja tuhksuhkruga.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Tõesti hõrk tort ja üsna lihtsalt valmistatav. Ma ei saanud vanemate juures küpsiseid kaaluda, kuid LU digestive küpsised on ilmselt raskemad ja 10 küpsist on pisut rohkem kui 100g, sest võid jäi selle koguse peale veidi väheks.
Väga hea tort. Kreem on ülimaitsev ja väärib eraldi peatükki. Märkasin, et see kreem ongi Nami-Namis ka eraldi välja toodud nime all Hõrk ja õhuline sidrunikreem :) ) Mul läks kahjuks liiga palju sidrunimahla sisse ja kreem jäi vedelavõitu (mul olid hirmsuured sidrunid ja hakkasin kokanduslikult mõtlema muidugi liiga hilja :P), aga see ei kahandanud järgmisel päeval meie rahulovevat mõminat, kui kooki otse koogivormist lusikaga sõime. :D Läheb kindlasti kordamisele.
Väga maitsev magus-hapu kook oli. Kiirelt valmiv & mida kauem külmas seisab, seda paremini tuleb sidruni maitse välja. Pean kindlasti kordama, kuna kook kadus nii kiirelt taldrikult, et ei saanud teist tükkigi võtta :)
Sidrunikreemitort tuli sel korral väga hea välja, kunagi varem on see mul vedelaks jääänud – arvan et oluline on sidrunimahla lisamise ajal kogu aeg mikseriga edasi vahustada.
vot see on ikka megahea kook!
Tõeliselt hõrk ja maitsev kook, mida proovitud juba korduvalt. väga hea jääb ka siis, kui küpsisepõhi teha poole paksem, aga 40g võid ühele kogusele jäi tõesti pisut väheks (põhi ei hoia nii hästi koos). Kuna kreemi osa juba piisavalt magus, siis teisel korral jätsin põhjale suhkru kogemata lisamata, kuid tulemus siiski samaväärne :)
Retseptis ei olegi põhjale ega ka mujale suhkru ekstra lisamist ette nähtud.
Seda torti oli väga lihtne teha, ei võtnud palju aega ega midagi. Mulle tohutult meeldis see, et želatiini ei pidanud lisama, kuigi alguses olin ma veidi kahtlustav, nähes kui vedel segu on. Siis aga hakkasin mõtlema, et toorjuust ning kondenspiim mõlemad lähevad külmas tahkemaks. Hoidsin öö läbi külmkapis. Muidugi üks jama ikka oli ka. Sidruni maitset oli liiga vähe. Oleks pidanud kaks sidrunit kindlasti ära panema, kuid ma algul ehmatasin nii ära, peale esimese sidruni lisamist, hästi sidrunine oli. Siiski järgmisel päeval polnud sidrunist haisugi. Tort tuli hästi magus ning rammus. Ei kuulu minu lemmikute hulka just. Ehk lootsin liiga palju.
Lu Digestive küpsistel oli 7 tk. 107 g. 2 sidrunist sain 1,2 dl mahla, mis andis tugevalt hapukasmagusa koogi. Laste jaoks oli liiga vänge, nemad ei söönud. Kohvi kõrvale sobis väga hästi - tugeva ja rammusa maitse tõttu korraga üle ühe tüki ei soovinud.
nooo tõesti nämma :) lihtne ja kiire ja terve öö seis külmas ja sõime veel kolmandal päevalgi ja super :) tegemisel kasutasin ainult ühte sidrunit ja oli täitsa piisav..
inu antud ajahetke apsaluutne lemmikkook. Viisin selle koogi külapeale ja kui sealt tagasi hakkasime tulema, siis küsisin, et kas saaks tükikese kooki kaasa. No see on nii rammus, et seda korraga palju süüa ei suuda. Sõbranna, kelle juures külas olime, ütles, et ega ta eriti ei taha anda, aga no olgu, pisikese tüki ikka annab Ja naabrinaine tegi mu soovitusel samuti vana-aastaõhtuks sama kooki ja deklameeris koos uue aasta soovidega, et tema kook olla nende seltskonnas samuti konkurentsitult parimaks tunnistatud. elihtne, imekiire, ilma zelatiinita, ilma munadeta. Kui eelmisel õhtul kreemi kokku segasin, siis tekitas selle voolavus minus kahtlusi, aga väga ilusti õhuliseks tarretus (tardus?). Soovitan kõhklematult.
Väga maitsev tort tuli! Tegin 2x kogusest 26cm läbimõõduga vormi ja tuli umbes 4cm kõrge tort. 2x koguse jaoks panin 3 suurt sidrunit. Üllatav oli tõesti, et kuidas see kõik ilma želatiinita ära tarretus:)
Väga maitsev kook. Üks parimaid toorjuustukooke minu arust.
See on üks mu lemmikumaid juustukooke (ma teen ainult ilma vahukooreta)!
kui asendada toorjuust kohupiimaga, kas siis läheks ka ikka ilusti tahkeks? :)
Minu esimene katsetus ei tahtnud küll eriti hästi ära tarduda (toorjuust ja kondenspiim ei olnud just parimast klassist)aga maitse oli ikka imeline: sametine, õhuline, sidrunine. Pole vist mõtet öelda, et hetkel on külmikus juba järgmine katsetus. :) Tasub tegemist!
see on väga-väga hea kook! armastan sidrunit magustoitudes.
Hea, aga mitte kõige parem toorjuustukook
Väga hea kook. Tõesti hõrk, mõnusalt hapukas. Kohvi kõrvale ideaalne. Aga jah 1-2 tükki maksimaalselt korraga saab süüa. Digestive põhjad olen ma alati teinud vähe paksemad, kui retseptides antud.
Plaanin seda kooki tegema hakata, andke mulle andeks mu arusaamatus, kuid kui palju sidrunikoort koogi sisse täpsemalt riivima peab? :)
ühe sidruni koor
Tahtsin teha paksema põhja panin liialt vähe võid sellest oli lahtist puru paljuvõitu.Siiski kiita sain üldiselt maitsev.
Väga maitsev tort ! Põhja tegin ahjus veidi soojaks ( et või suldanuks küpsistesse ) ja lisasin sidrunimahlale veits ka apelsini. Kook võrratu !
Kes kahtleb, et kook jääb veidi vedel või ei jõua tahkumisega kaua oodata, soovitan poole koguse kondenspiima asemel valget šokolaadi kasutada.
Eile pakkusin seda kooki külalistele ja kõik kiitsid :) Soovitan :)
Ei tea kas algaja õnn või tõeliselt hea ja maitsev kook! :)
Minul ei jagunud küll 100g küpsistest 24 cm vormi jaoks, liiga õhuke põhi sai; võtsin 200g küpsiseid ja 100g võid, siis sai mõnusam. Igati maitsev!
Väga mõnus ja lihtsalt valmiv kook. Lapsed nõuavad igal pidupäeval.
Tõesti väga lihtne ja hõrk kook tuli! Esimene kord vahustasin koore veidi üle, aga siis tegin uue ja kook tuli lihtsalt perfektne! Kahjuks ei jätkunud seda kauaks, lapsed nõudsid kõik teist tükki :D
Kasutasin 200 gr kondenspiima ja 400 gr toorjuustu.....igaks juhuks lisasin supilusiktäie zhelatiini sidruni mahlas.......tulemus oli ilmeline...kõigile väga väga maitses-tähistasime sellega noorte edukat kõrgkoolilõppu......samas kavatsen järgmisel korral proovida sama kooslust aga ilma zhelatiinita.....
Siin on nii palju häid asju sees, et see peab väga hea olema. Ise tegin ühe vea, ei jaksanud toorjuustu piisavalt pehmeks hõõruda, panin kondentspiima peale ja hopsti jäi juust tükki ja enam ei lagunenud. Aga siidine tuleb see küll, eks siis homme selgub, kas maitse ka sobib.
See eluhea tort ja tahkub külmkapis ilusti ära, kondendspiima olen terve purgi pannud ja kasutanud tavalist farmi maitsestamata toorjuustu, tulemus väga hea.
Hõrk sidrunikreemitort
Imelihtne sidruni-toorjuustukook valmib veerand tunniga, aga siis peab selle külmkappi hanguma panema. Selle tordi valmistamiseks ei lähe vaja ei ahju ega želatiini.