Kui palju mahla saab ühest tsitruselisest?

Mida suurem sidrun, seda rohkem mahla. Loogiline, eks! Aga mitu sidrunit poest tooma peaks, kui retseptis on kirjas 5 sl värskelt pressitud sidrunimahla?

 

Siin on väike spikker, et kõik sidruni-, laimi- ja apelsinimahla sisaldavad retseptid hästi õnnestuksid! Ja et ikka meeles püsiks, siis üks supilusikatäis ehk 1 sl = 15 ml!

 

1 keskmine LAIM (80 g) - 2 sl mahla

 

1 väike SIDRUN (110 g) - 3 sl mahla

1 keskmine SIDRUN (140 g) - 4 sl mahla

1 suur SIDRUN (170 g) - 5 sl mahla

 

1 keskmine APELSIN (300 g) - 8 sl mahla

 

Hea teada!

  • Toasoojast tsitruselisest on kergem mahla välja pressida!
  • Enne sidrunist (vm tsitruselisest) mahla pressimist suru see peopesaga vastu lõikelauda ja rulli edasi-tagasi kuni vili muutub pehmemaks. See paneb mahlad “jooksma”!
  • Mahla pressimiseks lõika sidrun keskelt pooleks ristipidi, mitte pikkupidi!
  • Tsitruselistest saab edukalt mahla pressida ilma igasuguste abivahenditeta, lihtsalt sõrmede vahel pigistades.
  • Seemnete ja viljaliha püüdmiseks kasuta sõela. Suru sõelale jäänud viljalihast lusikaseljaga viimasedki mahlatilgad välja.

 

Kaare Sova
Kaare Sova
postitatud 25.11.2020 15:27 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


Liivi Volkova
postitatud 29.11.2020 09:02

Ja sidrun, laim peavad olema ikka mahlased, mitte nagu poe lettidel, kuivad. Tihtipeale.