Hõrk ja õhuline sidrunikreem

Sidrunimaitseline toorjuustu-kondenspiimakreem. Tegelikult on see ühe sidrunipiruka täidis, aga maitsev täidisekreem väärib omaette kreemiretsepti :)

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
15 minutit + jahutamine
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g maitsestamata toorjuustu

400 g suhkruga kondenspiima

2 dl 35% rõõska koort

3 sidruni mahl ja riivitud koor

Valmistamine

Hõõru toorjuust kausis puulusikaga pehmeks, sega juurde kondsenspiim.

Vahusta teises kausis rõõsk koor kohevaks pehmeks vahuks, siis lisa kondenspiima-toorjuustusegu, pidevalt edasi vahustades.

Lisa riivitud sidrunikoor ning pressitud mahl.

Vahusta, kuni saad koheva ja õhulise vahu.

Jaota saadud sidrunimaitseline kreem magustoidupokaalidesse ning lase vähemalt 2 tundi külmkapis taheneda. Kaunista nt kärjekommipuruga.

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 27.04.2009 20:15

Tõesti maitsev. Kuna poes toorjuustu ei olnud, kasutasin 300 g Alma kohupiimapastat, ka sellega oli väga hea.

Dee
postitatud 23.07.2010 22:35

Väga hea kreem on. Külalised olid vaimustuses. :)

Anu
postitatud 30.12.2012 21:15

Usun, et see võib maitsev olla, kuid mis mõte on kasutada lahjat toorjuustu, kui magustaoit nõretab kondenspiimast ja vahukoorest?

Liisbet
postitatud 31.12.2012 11:09

Just sellepärast! Nn päästa, mis päästa annab :) Tundub maitsev kreem. Plaanin kindlasti teha!

Terje v S @ FB
postitatud 02.01.2013 11:02

Just maiustan seda!:) Väga maitsev! Tuli idee serveerida seda väikestest magustoidu klaasidest mündilehe ja pohla garneeringuga.