Veidike risotot meenutav roog rohelise ja väga tervisliku lehtkapsaga.
2.5 dl riisi
5 dl aedviljapuljongit
250 g värsket või külmutatud lehtkapsast
2 porrut
3 sl võid
2 dl 35% rõõska koort
1 tl soola
1 dl riivitud tugevamaitselist juustu
2-3 sl jämedalt hakitud sarapuupähkleid
Keeda riis puljongis küpseks.
Lõika värske lehtkapsas tükkideks, porru ratasteks. Kuumuta suurel pannil võis, lisa rõõsk koor. Maitsesta soolaga ning hauta 5-10 minutit.
Sega praetud aedviljad ja juust keedetud riisiga.
Retsept on mugandatud rootsi ajakirjast Arla (Grønkålsrisotto), pildi tegi Juta Kübarsepp.
Lehtkapsa-riisiroog metspähklitega
Veidike risotot meenutav roog rohelise ja väga tervisliku lehtkapsaga.