Serveeri kapsa-porgandisalatit näiteks grillitud viinerite või vorsti või hakklihapallikeste juurde.
400 g kapsast
0.5 tl soola
2 porgandit
150 g riivitud juustu
200-300 g maitsestamata jogurtit
1 sl sidrunimahla
1 sl soome sinepit
1 sl suhkrut
näputäis musta pipart
Lõika kapsas õhukesteks ribadeks. Lisa sool ja lase tund aega toatemperatuuril maitsestuda. Kurna tekkinud vedelik.
Lisa riivitud porgandid ja juust. Sega kastmeained omavahel ning lisa salatile.
Retsept ilmus soomlaste Marttajärjestö ajakirjas (Jaanuar 2004, Kaali-porkkanasalaatti). Pildi tegi Kaare.
Tänu juustule mõnusalt mahe, toekam kui tavaline kapsa-porganditoorsalat. Ma sõin seda lõunaks rukkileivaga :)
Mari-Liis on sellise pildi saatnud:
Mahedamaitseline juust salatis väga tunda ei jää.
Väga mõnus salat!
Kapsa-porgandisalat juustuga
Serveeri kapsa-porgandisalatit näiteks grillitud viinerite või vorsti või hakklihapallikeste juurde.