Kapsa-porgandisalat juustuga

Serveeri kapsa-porgandisalatit näiteks grillitud viinerite või vorsti või hakklihapallikeste juurde.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g kapsast

0.5 tl soola

2 porgandit

150 g riivitud juustu

Salatikaste:

200-300 g maitsestamata jogurtit

1 sl sidrunimahla

1 sl soome sinepit

1 sl suhkrut

näputäis musta pipart

Valmistamine

Lõika kapsas õhukesteks ribadeks. Lisa sool ja lase tund aega toatemperatuuril maitsestuda. Kurna tekkinud vedelik.

Lisa riivitud porgandid ja juust. Sega kastmeained omavahel ning lisa salatile.

Retsept ilmus soomlaste Marttajärjestö ajakirjas (Jaanuar 2004, Kaali-porkkanasalaatti). Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Mari-Liis
postitatud 09.04.2010 23:26

Tänu juustule mõnusalt mahe, toekam kui tavaline kapsa-porganditoorsalat. Ma sõin seda lõunaks rukkileivaga :)

Pille
postitatud 05.09.2016 17:35

Mari-Liis on sellise pildi saatnud:

Kaare
postitatud 05.09.2016 16:39

Mahedamaitseline juust salatis väga tunda ei jää.

Tiina
postitatud 10.01.2021 16:22

Väga mõnus salat!