Makaronid tuunikalaga

Nami-Nami lihtne tuunikalakaste argiõhtuks. Kas teadsid, et mahlase tuunikalakastme saladus on tuunikalakonservi lisamine alles lõppfaasis?

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

350 g makarone

keetmiseks vett ja soola

Kaste:

1 sibul

1-2 küüslauguküünt

peotäis päikesekuivatatud tomateid (soovi korral)

1 sl kontsentreeritud tomatipastat

kuivatatud basiilikut

kuivatatud punet

400 g purk konservitud purustatud tomateid

185 g purk tuunikalakonservi

purustatud musta pipart

Valmistamine

Keeda makaronid rohkes soolases vees al dente.

Kuumuta pannil õli. Lisa hakitud sibul, prae umbes 5 minutit aeg-ajalt segades, kuni sibulad on kergelt klaasjad. Siis lisa hakitud küüslauk ja päikesekuivatatud tomatid ning prae veel minut aega. Lisa tomatipasta, sega ja lisa tomatikonserv. Lisa kuivatatud maitseroheline. Hauta 5-10 minutit tasasel tulel, aeg-ajalt segades.

Kui makaronid on peaaegu 'al dente' keenud, alles siis lisa tomatikastmele hoolega nõrutatud ja kahvliga kergelt katkisurutud tuunikalakonserv.

Nõruta makaronid ja sega kastme hulka. Serveeri kohe, peale puista musta pipart ja värskeid ürte.

Nipid ja soovitused:

  • Tuunikala lisa kastmele alati alles täitsa lõpus, siis jääb kaste mahlasem, st tuunikala ei jää nii kuiv ja tuim. Kasuta tuunikalatükke, mitte purustatud tuunikalakonservi!
  • Argisema roa jaoks võid kasutada ka lihtsalt purustatud tomateid, kuigi päikesekuivatatud tomatid ja kontsentreeritud tomatipasta teevad roa muidugi veelgi paremaks. 
  • Roale võib lisada värsket peterselli.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Liisi
postitatud 18.06.2010 08:57

Lihtne roog argipäevaõhtuks. Maitses hästi.

Kersti J @ FB
postitatud 24.04.2014 10:02

Eile tegin, väga hea sai

Hexy
postitatud 27.10.2014 18:29

Kiire ja lihtne teha, lisaks veel maitsev!

Kati
postitatud 04.12.2016 14:45

Ei meeldinud, ainult tomatipasta maitse oli kogu roal

makaron
postitatud 27.01.2017 09:31

al dente... eesti keeles öeldes siis poolpehmed :D