Kuumuta pannil õli. Lisa hakitud sibul, prae umbes 5 minutit aeg-ajalt segades, kuni sibulad on kergelt klaasjad. Siis lisa hakitud küüslauk ja päikesekuivatatud tomatid ning prae veel minut aega. Lisa tomatipasta, sega ja lisa tomatikonserv. Lisa kuivatatud maitseroheline. Hauta 5-10 minutit tasasel tulel, aeg-ajalt segades.
Kui makaronid on peaaegu 'al dente' keenud, alles siis lisa tomatikastmele hoolega nõrutatud ja kahvliga kergelt katkisurutud tuunikalakonserv.
Nõruta makaronid ja sega kastme hulka. Serveeri kohe, peale puista musta pipart ja värskeid ürte.
Nipid ja soovitused:
Tuunikala lisa kastmele alati alles täitsa lõpus, siis jääb kaste mahlasem, st tuunikala ei jää nii kuiv ja tuim. Kasuta tuunikalatükke, mitte purustatud tuunikalakonservi!
Argisema roa jaoks võid kasutada ka lihtsalt purustatud tomateid, kuigi päikesekuivatatud tomatid ja kontsentreeritud tomatipasta teevad roa muidugi veelgi paremaks.
Makaronid tuunikalaga
Nami-Nami lihtne tuunikalakaste argiõhtuks. Kas teadsid, et mahlase tuunikalakastme saladus on tuunikalakonservi lisamine alles lõppfaasis?