Grillitud tuunikala palsamäädikaga

Kasuta umbes 2,5 cm paksuseid tuunikalasteike.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 viilu tuunikala

soola ja musta pipart

määrimiseks õli

4 sl palsamiäädikat (balsamico)

4 sl vett

2 sl sidrunimahla

4 tl heledat pruuni suhkrut

garneeringuks murulauku

Valmistamine

Maitsesta tuunikala soola ja pipraga, pintselda õliga.

Aseta kuumale grillile. Küpseta 2-4 minutit mõlemalt poolt, või kuni tuunikala on sobivas küpsusastmes. 

Sega potis palsamäädikas, vesi, sidrunimahl ja suhkur. Redutseeri kastet paksenemiseni.

Aseta tuunikalatükid taldrikutele, tõsta palsamäädikakastet peale, kaunistuseks murulauk.

Food Network Canada retsept (Grilled Tuna With A Balsamic Vinegar Sauce)

LISA KOMMENTAAR

Karima
postitatud 02.03.2013 14:41

ma tegin eile seda veidi teistmoodi kuna unustasin ära millist retsepti ma just lugesin nimelt hoidsin tuunikala viile lihtsalt selles marinaadis ja siis grillisin õrnalt mõlemalt poolt jättes seest roosaks. serveerisin fenkolipadjal .väga mõnus jäi

Pellenovelle
postitatud 13.03.2017 22:46

Meeldis väga. </br> Algajatele tuunikalategijatele: ole soolaga väga ettevaatlik, valva küpsetamist (eriti kui meeldib pooltoores tuuni).