Peedi-kitsejuustusupp

Lisaks peedile on siin püreesupis ka pastinaaki ja juursellerit.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

oliiviõli

1 sibul

300 g riivitud peeti

50 g kooritud ja tükeldatud pastinaaki

50 g kooritud ja tükeldatud juursellerit

1 l aedviljapuljongit

100 g kreemjat kitsejuustu

soola ja musta pipart

hakitud värsket maitserohelist

Valmistamine

Peenesta sibul. Koori juurviljad ja tükelda. Hauta sibul oliiviõlis klaasjaks, lisa juurviljad ja kuumuta veidi segades. Lisa aedviljapuljong ja hauta juurviljad pehmeks.
Püreesta supp, murenda juurde kitsejuust*. Maitsesta soola ja pipraga, kaunista värske maitserohelisega.

* Fotol on Soignon kitsejuust asetatud supile viiludena peale.

Mugandatud soomlaste Ruokala.tv lehel olevast "Punajuuri-vuohenjuustokeitto" retseptist.

LISA KOMMENTAAR

Adonay
postitatud 11.09.2008 12:41

mulle väga maitses.