Koorene lõhesupp tilliga

Valge veini ja rõõsa koorega lõhesupp on maitsev ja valmib kiiresti.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 sl oliiviõli

1 hakitud sibul

6 dl aedviljapuljongit

2 dl kuiva valget veini

4 kartulit (u 400 g)

400 g lõhefileed (3 cm tükkidena)

2 sl hakitud tilli

2 dl toasooja 35% rõõska koort

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta õli ja hauta sibulat 5 minutit kaanega potis, ära pruunista.

Koori kartulid ja lõika 1 cm kuubikuteks.

Lisa köögiviljapuljong, valge vein, kartulikuubikud ja maitseained. Kuumuta keemiseni ning keeda tasasel tulel 15 minutit ilma kaaneta potis, kuni kartulikuubikud on küpsed, aga mitte liiga pehmed.

Lisa lõhekuubikud ja rõõsk koor, kuumuta suppi veel paar minutit. Siis eemalda pott tulelt ja lase paar minutit tõmmata, nii et lõhe kuumas puljongis veel edasi küpseb.

Sega juurde till ja serveeri.

Loe veel:

Supp on mugandatud raamatust "New Covent Garden Soup Company's Soup and Beyond" (Macmillan, 1999, Salmon and Dill Soup). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

jan
postitatud 25.10.2005 18:45

soovitan seda suppi kindlasti!Väga nämma!

Pille
postitatud 19.03.2006 16:07

Proovisin ka ja tõesti hea tuli. Isuäratava väljanägemisega ja veel parema maitsega :)

Tullia
postitatud 11.03.2010 19:29

Maitsev supp, mille maitsele pani just valge vein punkti.

Hexy
postitatud 09.06.2010 20:47

Hea supp, aga mitte minu lemmik

TeeleLeele
postitatud 01.01.2015 19:01

Maitsev supp, õli asemel kasutasin võid ja järgmine kord proovin tüümianiga maitsestada, tundub, et sobiks :) (y)

Mike
postitatud 05.11.2017 23:11

Tänan retsepti eest! Tegin täna selle supi. Tõesti keele viis alla!

Kybarsepp
postitatud 01.05.2021 19:23

Uus lemmik kalamaailmas!

Mariana Beilmann
postitatud 17.09.2021 07:56

Mu lemmik supp!

Marks
postitatud 26.09.2021 15:34

Megahea tuli! Tänud retsepti eest!

Maria
postitatud 26.01.2022 10:30

Lihtne aga väga-väga maitsev. Meeldib ka lastele.