2 sl oliiviõli
1 hakitud sibul
6 dl aedviljapuljongit
2 dl kuiva valget veini
4 kartulit (u 400 g)
400 g lõhefileed (3 cm tükkidena)
2 sl hakitud tilli
2 dl toasooja 35% rõõska koort
soola ja musta pipart
Kuumuta õli ja hauta sibulat 5 minutit kaanega potis, ära pruunista.
Koori kartulid ja lõika 1 cm kuubikuteks.
Lisa köögiviljapuljong, valge vein, kartulikuubikud ja maitseained. Kuumuta keemiseni ning keeda tasasel tulel 15 minutit ilma kaaneta potis, kuni kartulikuubikud on küpsed, aga mitte liiga pehmed.
Lisa lõhekuubikud ja rõõsk koor, kuumuta suppi veel paar minutit. Siis eemalda pott tulelt ja lase paar minutit tõmmata, nii et lõhe kuumas puljongis veel edasi küpseb.
Sega juurde till ja serveeri.
Supp on mugandatud raamatust "New Covent Garden Soup Company's Soup and Beyond" (Macmillan, 1999, Salmon and Dill Soup). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
soovitan seda suppi kindlasti!Väga nämma!
Proovisin ka ja tõesti hea tuli. Isuäratava väljanägemisega ja veel parema maitsega :)
Maitsev supp, mille maitsele pani just valge vein punkti.
Hea supp, aga mitte minu lemmik
Maitsev supp, õli asemel kasutasin võid ja järgmine kord proovin tüümianiga maitsestada, tundub, et sobiks :) (y)
Tänan retsepti eest! Tegin täna selle supi. Tõesti keele viis alla!
Uus lemmik kalamaailmas!
Mu lemmik supp!
Megahea tuli! Tänud retsepti eest!
Lihtne aga väga-väga maitsev. Meeldib ka lastele.
Koorene lõhesupp tilliga
Valge veini ja rõõsa koorega lõhesupp on maitsev ja valmib kiiresti.