Värsked kogritsad on väga mürgised, seepärast tuleb neid enne tarvitamist vähemalt kaks korda kupatada. Loe lähemalt Nami-nami kokandussõnastikust.
400 g värskeid kogritsaid (kevadseeni)
6 dl kuuma lihapuljongit
4 dl risotoriisi
rohelisi sibulapealseid
Loputa kevadkogritsad hästi läbi. Aja 3 liitrit vett keema ja keeda seeni 5 minutit. Vala vesi ära ja loputa seened läbi. Korda sama veel 2 korda.
Nõruta vesi hästi välja ning haki seened peeneks.
Aja õli potis kuumaks, pane riis sisse ja kuumuta veidi. Lisa vähehaaval kuum puljong ja keeda riis ilma kaaneta potis parajaks.
Lõpuks lisa hakitud kevadkogritsad ja sibulapealsed. Serveeri kevadkorgitsarisotot õunakana ja rohelise nõgeseõlikastme juurde. Retsept ilmus ajakirjas Kodu & Aed (juuni 2003)
Kogritsarisoto
Värsked kogritsad on väga mürgised, seepärast tuleb neid enne tarvitamist vähemalt kaks korda kupatada. Loe lähemalt Nami-nami kokandussõnastikust.