Kana-kartulihautis

Kogu roog valmib ühes potis - hea ja mugav.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
45 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g kanakintsuliha

praadimiseks 1-2 sl õli

soola ja musta pipart või piprasegu

15-20 cm jupp porrut

2-3 küüslauguküünt

500 g kartuleid

200 g külmutatud herneid

3 dl (kana)puljongit

2 dl 10% kohvikoort või 20% toidukoort

peotäis hakitud tilli või peterselli

Valmistamine

Lõika kanakintsuliha väiksemateks tükkideks. Kuumuta paksupõhjalises potis õli, lisa jaokaupa kanatükid ning pruunista need ümberringi. Maitsesta soola-pipraga.

Villuta porru (kasuta ainult valget osa), haki küüslauk ning lisa mõlemad kanale. Pane potti tükeldatud kartulid.  Kalla potti puljong, kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ja hauta tasasel tulel 15 minutit. 

Siis lisa rõõsk koor ja rohelised herned ja kuumuta veel umbes 10-15 minutit või seni, kuni kartulitükid on pehmed. Timmi maitse soola-pipraga parajaks, puista peale maitseroheline ja serveeri. 

Toidukirjutaja Ragne Värki idee (Naisteleht, 28.2.2018), aga muudetud nii komponente kui ka tegevuskäiku, nii et nüüd ikka juba täitsa Nami-Nami Pille retsept :) Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 08.09.2019 14:38

Oli väga tore ja kõik söödi ära. Vaid üks lastest virises natuke herneste üle :)