Suitsuseakoot hautatud kapsastega

Talvine roog, mis sobib hästi ka väiksema pere jõululauale. Kui kapsas on hapuvõitu, siis võid roale lisada veidi suhkrut või mett.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
2 tundi
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 suitsutatud seakoot

1 kg hapukapsast

5-6 dl vett

1-2 tl soola

soovi korral suhkrut

soovi korral võid või õli

Valmistamine

Võta sobiva suurusega ahjupott. Säti kapsas ja suitsukoot kenasti potti, siis lisa nii palju vett, et liha oleks napilt kaetud. Maitsesta vähese soolaga, vajadusel lisa ka veidi suhkrut või mett.

Tõsta pott tulele, kata kaanega ning kuumuta tasakesi keemiseni. Siis tõsta pott 1,5-2 tunniks 180-kraadisesse ahju küpsema.

Roog on valmis, kui kapsas on pehme ja liha mõnusalt küps. Soovi korral võid lõpus potilt kaane ära võtta, et roog pealt veidi pruunistuks.

Tõsta liha ja kapsad vaagnale. Kõrvale paku keedetud või ahjus küpsetatud kartuleid.

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 17.12.2023 13:58

Arvutist leidsin 2015. aastal tehtud pildi: