2 kg sealiha (kamaraga seljatükk)
Lisandiks:1-2 kg kartuleid
soola ja musta pipart
Lõika kamar ja osaliselt ka selle all olev pekikiht suure terava noaga 1,5 cm küljepikkusega ruutudeks. Raputa ruutude vahekohtadesse soola. Pane liha kõrgete servadega ahjuvormi, kamarapool ülalpool.
Küpseta 160-kraadises ahjus lahtiselt, kuni kamar pruunistub. Vajadusel kalla vormi keeva vett, mis aurustudes prae mahlasena hoiab.
Kui kamar on pruunistunud ja krõbe, aseta prae peale lahtine fooliumitükk ja küpseta veel.
Mähi küpsenud lihatükk fooliumisse ja lase 20 minutit seista, nii muutub praad mahlasemaks ja lahtilõikamine lihtsamaks.
Kui soovid prae juurde pakkuda ahjukartuleid, võta veidi suurem vorm. Pane kooritud, õliga määritud ja soolaga üleraputatud kartulid ahjupannile siis, kui küpsetusaega jääb umbes pool tundi.
Serveeri kõrvale ka hapukapsaid.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Ahjupraad
Prae küpsetamise ajaks arvesta 1 tund kilogrammi kohta pluss veel 10 minutit. Liha saad küpsetada ka küpsetuskotis.