Jõhvikagratään

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 l värskeid või külmutatud jõhvikaid

4 sl suhkrut

1.25 dl 35% rõõska koort

1.25 dl suhkrut

1.25 dl tahket saia

2.5 dl jahvatatud mandleid

2 muna

1 tl riivitud laimi koort

1 tl vanilliekstrakti

0.5 tl mandliessentsi

Serveerimiseks:

tuhksuhkrut või kergelt vahustatud rõõska koort

Valmistamine

Sega jõhvikad 4 sl suhkruga ja kalla 1,5-liitrisesse koogivormi.
Sega ülejäänud ained köögikombainis ühtlaseks. Kalla jõhvikatele ja küpseta 30-40 minutit 200-kraadises ahjus, kuni gratään on pealt kaunilt kuldpruun.
Serveeri soojalt, peale puista tuhksuhkrut või paku juurde kergelt vahustatud rõõska koort.

Food Network Canada retsept (Cranberry Gratin), pildi tegi JAANIKAANT.

LISA KOMMENTAAR

jaanikaant
postitatud 14.10.2011 08:57

Väga maitsev, eriti mõnus on selle roa mandline kate!