Nigiri sushi

Nigirisushi põhikomponendiks on ristkülikukujuliseks vormitud riisipadjake. Sõna 'sushi' tähendabki äädikaga maitsestatud riisi, mitte (toorest) kala, nagu eksikombel arvatakse. Nigiri sushi puhul asetatakse riisipadjale kas toores kalaviil (sashimi), hiidkrevett (ebi) või munaomlett (tamago).

Vaata ka Jacob's Creeki joogisoovitust allpool. 

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

sumeshi e. keedetud ja maitsestatud sushiriisi

värsket lõhefileed

värsket tuunikala

hiidkrevette

wasabi-pastat (nt Saitaku)

Valmistamine

Valmista sushiriis ja lase toasoojaks jahtuda.

Eemalda kalafileedelt nahk ning pane veidikeseks sügavkülma. Kergelt jäätunud kalast on lihtsam õhukesi 5 mm paksuseid viile lõigata.

Vormi märgade kätega riisist umbes 3x5 cm sirgeservaline ristkülik, soovi korral kasuta spetsiaalset nigiri-vormi.

Aseta riisipadjale veidi wasabipastat ja kata kalaviiluga.

Sushi tegi Martiina, pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Joogisoovitus

Jacob’s Creek WAH

Jacob’s Creek WAH veini loomisele eelnes koostööprotsess sushi kokkade ja Jacob’s Creek veinimeistrite vahel. WAH demonstreerib tugevat sidet Jaapani toidu ja veini vahel.

Vein sisaldab 60% Chardonnay, 30% Pinot Grigio ja 10% Sauvignon Blanc viinamarju. Esimene WAH veini aastakäik valmis 2013. aasta juulis.

Välimus: kahvatukollane, roheka helgiga

Aroom: värske rohune aroom, münti ja salveid, küpseid pirne ja punast õuna, kerge varjundina heleda greibi õied ja udo (Jaapani selleri sarnane juurvili).

Maitse: rikkaliku maitsega, kus tunda magusat melonit, nektariini ja värsket Nashi pirni. Meeldiv pehme happesus, kreemjas stuktuur ja kergelt suitsune järelmaitse.

Serveeri: valge kala sashimi, aurutatud koorikloomad, hakitud Jaapani kalapallid, Tai kalaroad, kana yakitori, lisandiks Jaapani köögis tuntud maitsed dashi või sojakaste.

Loe lisaks siit.

Tootja: Jacob's Creek
Maaletooja: Pernod Ricard Estonia

Aniitram
postitatud 25.08.2010 18:05

Proovisin nigiri-sushit lõhega ja krevettidega, maitses väga hea. Riisist pallikeste tegemiseks tuleb käed kindlasti niisutada..ja kui kalaviilu riisipallile peale suruda, siis tuleb pakikest käes mitu korda ringi keerata ja suruda külgedelt ning pealt- see kindlustab, et kala riisi küljest lahti ei tule.

Hexy
postitatud 06.01.2016 17:03

Jälle üks sushi tegemine seljataga. Mina tegin nigirisid graavilõhe ja värske tuunikalaga. Jäid maitsvad küll.

Kaare
postitatud 30.10.2016 15:07

Maitsev!