12 piparkooki
200 g sügavkülmutatud marju - nt
külmutatud maasikaid või vaarikaid või kirsse
2,5 dl vanillijäätist
1 dl tuhksuhkrut
Vahusta munavalged kõvaks vahuks, lisa tuhksuhkur vähehaaval vahustamise lõpupoole.
Murenda piparkoogid kuumakindlate kohvitasside või portsjonvormide põhjale. Jaota marjad ja jäätis tassidesse. Kata hoolikalt munavalgevahuga, nii et jäätis oleks üleni munavalgevahu all.
Pane paariks minutiks 250-kraadisesse ahju, kuni besee on pealt veidi kuldne. Serveeri kohe.
Kasuta näiteks Onu Eskimo vanilliplombiiri ja Härmavili vaarikaid-mustikaid.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Tegemist on siis vägagi lihtsa ja kiire sooja aga samas ka külma magustoiduga, mis sobib hästi jõulude suure söömingu lõpetuseks. Põhjaks vürtsikad piparkoogid, siis kiht suviseid marju, külm jäätisekiht ja lõpuks beseekate ning siis veidikeseks ahju ja pärast ahjust tulemist kohe lusikad kätte ja maiustama.
Magus ja maitsev :) Kasutasin tavalist peensuhkrut. Soovitan läbi ahjuakna pidevalt jälgida, sest munavalgevaht pruunistub kiiresti!
Kaare kirjutas mulle veel nii: "Ma eelistaksin munavahu teha peene kristallsuhkruga, aga käib tuhksuhkruga ka tegelikult. Lihtsalt mulle tundub, et tavalise suhkruga saab tugevama ja läikivama vahu."
Nii hea! Seda lihtsalt peab proovima!
Ahjujäätis jõuludeks
Väikestes kuumakindlates kohvitassides või nõudes valmistatud ahjujäätis sobib hästi talvise pidusöögi lõpetamiseks.
Kasuta näiteks Onu Eskimo vanilliplombiiri ja Härmavili vaarikaid-mustikaid.