100 g röstitud terveid mandleid
500 g kuivatatud viigimarju
100 g tükeldatud pehmeid kuivatatud aprikoose
100 g jämedalt hakitud Kreeka pähkleid
1 sl konjakit või brändit
1 sl mett või agaavinektarit või vahtrasiirupit
näpuotsaga jahvatatud nelki
Pane terved röstitud mandlid köögikombaini ning haki peeneks. Pane kaussi.
Eemalda kuivatatud viigimarjadelt puine varreots. Pane viigimarjad köögikombaini ja peenesta ühtlaseks massiks.
Lisa viigimarjasegu mandlitele, siis sega juurde ülejäänud ained* ja sega ühtlaseks massiks. Vormi "vorstiks" ning tõsta jahedasse kuiva kohta kuivama nädalaks ajaks.
Kui kavatsed "salame di fichi" ära kinkida, siis keera kenasti paberisse ja seo paeltega kinni. Serveerimiseks lõika viiludeks ja paku juustulaual.
Paberisse mässitud "salame di fichi" säilib jahedas kuni 2 kuud.
Idee BBC Good Food lehelt, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.
Tõeliselt maitsev! Pähklid tõmbavad niiskuse endasse ja lähevad piisavalt pehmeks, seega saab (sakilise teraga) noaga edukalt ka õhukesi viile lõigata. Saab muide ka ilma köögikombainta teha, lihtsalt terava noaga hakkides läheb viigimari kiirelt piisavalt "massiks", et vorsti vormida.
Viigimari on nii mõnus siin sees. Väga maitsev.
Tegin ka ühe portsjoni jõuludeks. Väga mõnus nooremapoolse kitsejuustu kõrvale (Juustukuningad!), jätkus mitmeks peoks :)
Tegin töökaaslastele jõulukingiks, pakkisin kenasti ära ja said vahvad.
Viigimarjasalaami
Itaalias tuntakse "viigimarjasalaami" (Salame di fichi) nime all magusaid kuivatatud viigimarjadest ja pähklitest "vorste". Sobib hästi jõulukingituseks.