Viigimarjasalaami

Itaalias tuntakse "viigimarjasalaami" (Salame di fichi) nime all magusaid kuivatatud viigimarjadest ja pähklitest "vorste". Sobib hästi jõulukingituseks.

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

100 g röstitud terveid mandleid

500 g kuivatatud viigimarju

100 g tükeldatud pehmeid kuivatatud aprikoose

100 g jämedalt hakitud Kreeka pähkleid

1 sl konjakit või brändit

1 sl mett või agaavinektarit või vahtrasiirupit

näpuotsaga jahvatatud nelki

Valmistamine

Pane terved röstitud mandlid köögikombaini ning haki peeneks. Pane kaussi. 

Eemalda kuivatatud viigimarjadelt puine varreots. Pane viigimarjad köögikombaini ja peenesta ühtlaseks massiks. 

Lisa viigimarjasegu mandlitele, siis sega juurde ülejäänud ained* ja sega ühtlaseks massiks. Vormi "vorstiks" ning tõsta jahedasse kuiva kohta kuivama nädalaks ajaks. 

Kui kavatsed "salame di fichi" ära kinkida, siis keera kenasti paberisse ja seo paeltega kinni. Serveerimiseks lõika viiludeks ja paku juustulaual. 

Paberisse mässitud "salame di fichi" säilib jahedas kuni 2 kuud. 

Nipid ja soovitused:

  • Veganliku versiooni jaoks kasuta mee asemel agaavinektarit või vahtrasiirupit. 

Idee BBC Good Food lehelt, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

Martiina
postitatud 11.11.2015 14:35

Tõeliselt maitsev! Pähklid tõmbavad niiskuse endasse ja lähevad piisavalt pehmeks, seega saab (sakilise teraga) noaga edukalt ka õhukesi viile lõigata. Saab muide ka ilma köögikombainta teha, lihtsalt terava noaga hakkides läheb viigimari kiirelt piisavalt "massiks", et vorsti vormida.

Kaare
postitatud 15.11.2015 09:59

Viigimari on nii mõnus siin sees. Väga maitsev.

Pille
postitatud 01.01.2016 22:03

Tegin ka ühe portsjoni jõuludeks. Väga mõnus nooremapoolse kitsejuustu kõrvale (Juustukuningad!), jätkus mitmeks peoks :)

Qsti
postitatud 25.12.2016 21:27

Tegin töökaaslastele jõulukingiks, pakkisin kenasti ära ja said vahvad.