Kreeka kalmaarihautis

Küüslaugu, sidruni ja oliiviõliga valmistatud kalmaarid.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

450 g puhastatud väikesi kalmaare

1 suur sidrun

3 peenestatud küüslauguküünt

0.75 dl kreeka oliiviõli

2 kuhjaga sl värsket hakitud peterselli

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

sidrunisektoreid

Valmistamine

Tõmba kalmaaride seest haarmed välja, pese, kuivata köögipaberiga ja pane kõrvale.

Lõika kalmaarituub 1 cm rõngasteks ja pese jooksva külma veega, kuivata köögipaberiga.

Pane kalmaarirõngad ja haarmed madalasse kaussi. Pressi peale sidrunimahla, sega ja lase 5 minutit maitsestuda. Nõruta ja raputa kuivaks.

Kuumuta õli suurel paksupõhjalisel pannil, lisa küüslauk ja sidrunikoor ning kuumuta aeglaselt tuliseks. Kui pann on hästi tuline, lisa ettevalmistatud kalmaar ja prae kuumas õlis. Sega pidevalt, nii et kalmaar servadest veidi värvi muudab - 1-2 minutist piisab.

Maitsesta soola ja pipraga, lisa petersell ja serveeri kohe. Pressi sidrunisektoritest mahla peale.

Eriti maitsev värske salati ja sooja pitaleivaga.

Loe veel:

Briti kokandusguru Delia Smithi retsept (Greek-style Squid with Lemon, Garlic and Olive Oil). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 25.04.2010 00:11

Mul kalmaarivaimustus peal!Väga maitsev:)

Pille
postitatud 25.02.2023 18:54

Zoozi tehtud pilt ka:

Ilse
postitatud 20.02.2023 10:43

Maitsev!