100 g võid
100 g fariinsuhkrut
200-225 g tükikestega maapähklivõid
1 suur muna
200 g täisteranisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola
Pane või köögikombaini segukaussi ja töötle tainalabadega pehmeks.
Lisa fariinsuhkur, töötle ühtlaseks ja kreemjaks.
Lisa maapähklivõi ja seejärel muna, sega ühtlaseks.
Sega teises kausis täisterajahu, küpsetuspulber ja sool. Sega suhkru-või-munasegu hulka ja sega kiiresti ühtlaseks (st töötle võimalikult vähe!)
Suru tainas palliks ning pane vähemalt 30 minutiks külmkappi tahenema (jahtunud tainas ei vaju küpsetades väga laiali).
Võta supilusikaga tainast, vormi palliks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Suru kahvlihaaradega peale risti-rästi muster (ja ühtlasi suru tainapall veidi lamedamaks).
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni küpsised on kuldsed.
Lase ahjuplaadil minut-paar jahtuda, siis tõsta ettevaatlikult spaatli abil restile jahtuma.
Maapähklivõiküpsised
Ameeriklaste peanut butter cookies küpsistest inspireeritud kakukesed - aga vähem magusad ja täisterajahust. Mõnusalt muredad küpsised, mis jahtudes muutuvad parajalt krõbedaks.