1 kuhjaga tl vürtsköömneid
0,5-1 tl koriandriseemneid
paar tera musta pipart
0.25-0.5 tl Cayenne'i pipart
1-1.5 sl nisujahu
450 g kanamaksa
4 sl külmpressitud oliiviõli
1 tl fariinsuhkrut
veidi sidrunimahla
soola ja musta pipart
Prae vürtsköömneid ja koriandriseemneid kuival paksupõhjalisel pannil umbes 3 minutit. Peenesta röstitud aromaatsed seemned seejärel koos soola ja piprateradega uhmris. Lisa Cayenne pipar ja jahu ning sega hoolega.
Lõika salatsiguritelt alumine ots ära ja eralda lehed.
Puhasta kanamaksad kelmetest ja rohekatest laikudest. Patsuta köögipaberiga kuivaks ja veereta ümberringi vürtsisegus.
Kuumuta pannil või, lisa kanamaksad ja prae 1-2 minutit.
Samal ajal sega väikeses potis suhkur ja oliivõli tasasel kuumusel. Lisa sigurilehed ja sega õrnalt, kuni lehed 'kokku kukuvad'. Maitsesta soola ja pipraga.
Keera kanamaksad ringi ja pruunista ka teiselt poolt. Kanamaks peaks seest veel roosakaks jääma.
Tõsta salatsigur pliidilt, pigista juurde sidrunimahl. Aseta igale taldrikule paar salatilehte, peale tõsta kanamaks.
Retsept pärit Briti UK Food veebilehelt (Tamasin Day-Lewis, Spiced Chicken Livers with Chicory). Juuresoleva foto saatis kasutaja ZOOZI.
Vürtsikas kanamaks salatsiguriga