Vürtsikas kanamaks salatsiguriga

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kuhjaga tl vürtsköömneid

0,5-1 tl koriandriseemneid

meresoola

paar tera musta pipart

0.25-0.5 tl Cayenne'i pipart

1-1.5 sl nisujahu

3 salatsigurit

450 g kanamaksa

võid

4 sl külmpressitud oliiviõli

1 tl fariinsuhkrut

veidi sidrunimahla

soola ja musta pipart

Valmistamine

Prae vürtsköömneid ja koriandriseemneid kuival paksupõhjalisel pannil umbes 3 minutit. Peenesta röstitud aromaatsed seemned seejärel koos soola ja piprateradega uhmris. Lisa Cayenne pipar ja jahu ning sega hoolega.

Lõika salatsiguritelt alumine ots ära ja eralda lehed.

Puhasta kanamaksad kelmetest ja rohekatest laikudest. Patsuta köögipaberiga kuivaks ja veereta ümberringi vürtsisegus.

Kuumuta pannil või, lisa kanamaksad ja prae 1-2 minutit.

Samal ajal sega väikeses potis suhkur ja oliivõli tasasel kuumusel. Lisa sigurilehed ja sega õrnalt, kuni lehed 'kokku kukuvad'. Maitsesta soola ja pipraga.

Keera kanamaksad ringi ja pruunista ka teiselt poolt. Kanamaks peaks seest veel roosakaks jääma.

Tõsta salatsigur pliidilt, pigista juurde sidrunimahl. Aseta igale taldrikule paar salatilehte, peale tõsta kanamaks.

Retsept pärit Briti UK Food veebilehelt (Tamasin Day-Lewis, Spiced Chicken Livers with Chicory). Juuresoleva foto saatis kasutaja ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 29.03.2009 22:30

Sõime kõrvitsasaiaga. Maitses päris hea (harjun tasapisi endiivia maitsega).