Stiltoni ja kreeka pähkli pirukas rohke sibulaga

Tugevamaitseline pirukas, mille juurde sobib roheline salat ja küüslaugusai.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

600 g sibulat

3 sl oliiviõli

1 sl palsamiäädikat (balsamico)

soola ja musta pipart

400 g lehttainast

175 g Stiltoni sinihallitusjuustu

50 g jämedalt hakitud kreeka pähkleid

Valmistamine

Koori sibulad ja lõika õhukesteks viiludeks. Kuumuta õli suurel pannil ja prae selles sibulaid aeg-ajalt segades 10 minutit, kuni sibulad on pehmed ja kergelt pruunistunud.

Lisa äädikas, sool ja pipar ning kuumuta veel 5 minutit, kuni sibulad on kergelt karamellistunud. Lase jahtuda.

Rulli lehttainas lauale ja vooderda sellega 23x33 cm madal piklik ahjuvorm. Kata sibulatega ning murenda peale sinihallitusjuust. Puista üle pähklitükkidega.

Küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni tainas on krõbe ja kuldne ning juust on sulanud.

Lase enne serveerimist 5 minutit jahtuda, siis lõika ruutudeks.

Loe veel:

Retsept on briti ajakirjast Good Food (Christmas 2001, Mary Cadogan’s Stilton and Walnut Tart). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 01.10.2009 07:45

Väga maitsev!

Pille
postitatud 16.03.2023 08:25

Zoozi saadetud foto: