Lõika peetidelt varre- ja juureots ära ning koori peedid (seda on soovitav teha kummikinnastes). Lõika peet 4 cm tükkideks ja laota need paksu kihina ahjuvormi. Lisa ülejäänud ained (v.a. kastanid ja petersell). Sega ja küpseta 1-1½ tundi 200-kraadises ahjus. Sega kaks korda küpsetamise ajal, nii et peedid oleksid kogu aeg niisked.
(Siiamaani võid retsepti eelmisel päeval valmis teha. Jahuta, kata fooliumiga ja hoia jahedas. Järgmisel päeval soojenda 20 minutit 190-kraadises ahjus).
Alanda veidi ahju kuumust, lisa kastanid ja küpseta 190-kraadises ahjus veel 10 minutit. Sega, puista peale petersell ja serveeri. Serveeri kalkuniprae juurde.
NB! Merchant Gourmet’i 200g vaakumpakendis keedetud ja kooritud kastanid on väga head.
Briti autori Sophie Grigsoni retsept ilmus ajakirjas BBC Good Food (Christmas 2003, Roast beetroot with bacon and chestnuts)
Röstitud peedid peekoni ja kastanitega