Peeter Kardi juhised vasika- või lambaneeru valmistamiseks.
500 g vasika või lamba neeru
200 g konservitud šampinjone
1 sl nisujahu
1 dl šerrit või muud veini
2.5 dl lihapuljongit
40 g võid
soola ja musta pipart
peterselli
keedetud kartulit
sulatatud võid
Puhasta neerud rasvast ning kelmest, lõika pikuti pooleks ja siis risti õhukesteks viiludeks.
Prae neeruviilud ja kurnatud seened pannil kuumas võis ja maitsesta soola ning pipraga.
Puista peale jahu ja prae veel 1-2 minutit. Siis lisa vein ja puljong ning kuumuta veel 3-4 minutit.
Puista peale hakitud petersellilehti ja serveeri sulavõiga kastetud keedetud kartulitega.
Peeter Kardi retsept ilmus ajalehes Postimees Extra (23.1.1999, "Köögikiri: Toite rupskitest")
Neerud veinikastmes
Peeter Kardi juhised vasika- või lambaneeru valmistamiseks.