Neerud veinikastmes

Peeter Kardi juhised vasika- või lambaneeru valmistamiseks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g vasika või lamba neeru

200 g konservitud šampinjone

1 sl nisujahu

1 dl šerrit või muud veini

2.5 dl lihapuljongit

40 g võid

soola ja musta pipart

peterselli

Serveerimiseks:

keedetud kartulit

sulatatud võid

Valmistamine

Puhasta neerud rasvast ning kelmest, lõika pikuti pooleks ja siis risti õhukesteks viiludeks.

Prae neeruviilud ja kurnatud seened pannil kuumas võis ja maitsesta soola ning pipraga.

Puista peale jahu ja prae veel 1-2 minutit. Siis lisa vein ja puljong ning kuumuta veel 3-4 minutit.

Puista peale hakitud petersellilehti ja serveeri sulavõiga kastetud keedetud kartulitega.

Loe veel:


Peeter Kardi retsept ilmus ajalehes Postimees Extra (23.1.1999, "Köögikiri: Toite rupskitest")

LISA KOMMENTAAR