500 g kartuleid
1 grillitud või küpsetatud kana
väike purgitäis marineeritud seeni
väike purgitäis marineeritud kurke
400 g hapukoort
200-300 g majoneesi
rohelist sibulat
Keeda eelmisel päeval koorega kartulid pehmeks. Kurna, lase jahtuda. Vajadusel küpseta kana (vt allpoole).
Salati valmistamise päeval koori kartulid ning lõika kangideks. Kurna seened, lõika vajadusel ribadeks. Kurna kurgid, lõika ribadeks. Puhasta kana luudest ja nahast, rebi kanaliha ribadeks.
Kastme jaoks sega majonees ja hapukoor, maitsesta pipraga.
Laota kihiti salatikaussi kartul, kurk, kana, seened, kaste - olenevalt kausi suurusest tee kas nelja- või siis kaheksakihiline salat. Peale puista hakitud rohelist sibulat.
Hoia serveerimiseni jahedas.
Retsept on ajakirja Kodu & Aed 2015. a. detsembrinumbrist.
Kihiline seene-kanasalat
Põnev kihiline salat kartuli, marineeritud seente-kurgi ja kanaga. Fotol on marineeritud kuuseriisikatega salat.