Kihiline seene-kanasalat

Põnev kihiline salat kartuli, marineeritud seente-kurgi ja kanaga. Fotol on marineeritud kuuseriisikatega salat.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

500 g kartuleid

1 grillitud või küpsetatud kana

väike purgitäis marineeritud seeni

väike purgitäis marineeritud kurke

400 g hapukoort

200-300 g majoneesi

musta pipart

rohelist sibulat

Valmistamine

Keeda eelmisel päeval koorega kartulid pehmeks. Kurna, lase jahtuda. Vajadusel küpseta kana (vt allpoole). 

Salati valmistamise päeval koori kartulid ning lõika kangideks. Kurna seened, lõika vajadusel ribadeks. Kurna kurgid, lõika ribadeks. Puhasta kana luudest ja nahast, rebi kanaliha ribadeks. 

Kastme jaoks sega majonees ja hapukoor, maitsesta pipraga. 

Laota kihiti salatikaussi kartul, kurk, kana, seened, kaste - olenevalt kausi suurusest tee kas nelja- või siis kaheksakihiline salat. Peale puista hakitud rohelist sibulat. 

Hoia serveerimiseni jahedas. 

Nipid ja soovitused:

  • Kana võib olla grillitud (nt poest ostetud) või küpsetatud. Kui eelistad kasutada kanafileesid, siis keeda need tasasel tulel soola, pipra ja loorberiga maitsestatud vees küpseks ning lase jahtuda. 

Retsept on ajakirja Kodu & Aed 2015. a. detsembrinumbrist. 

LISA KOMMENTAAR